Реклама / Ads
0| 7099 |28.12.2016 НОВИНИ

Д. Гяуров: Трябва да се пусне кръв, за да се усети опасността

.
Димо Гяуров
Действителните бежанци са 16% , останалите нямат място в Европа, заяви Димо Гяуров. Дори германското общество се радикализира през последните месеци. Защо трябва да се пусне кръв, за да се усети опасността?, попита той.
 
Европейските граждани не бива да свикват с насилието, а напротив да проявяват все по-голяма нетърпимост, каегоричен е бившият шеф на разузнаването. Има субективна вина за случилото се в Берлин, тъй като е имало конкретни съобщения за атентатора два месеца преди това. Голяма част от бежанците са станали част от криминалната мафия, смята той.

Според него в момента са нужни превенция, разбиране на другия, но и „капсулиране на границите на Европа”. „Европа вече е радикализирана, вече има тежки настроения срещу тези хора и те са резултат тъкмо от невземането на мерки. Колкото по-бързо реагираме, толкова по-добре ще се предпазим от етнически сблъсъци”, посочи Гяуров.
Германия готви радикален антитерористичен закон. Засилва се подслушването на комуникациите, всички мигранти ще бъдат пререгистрирани

По думите му именно в тази посока са и новите значително по-сурови мерки срещу нелегалните имигранти, които Германия ще въведе. Германското общество осъзнава, че няма да му се размине. Дано и българското общество да го осъзнае без да трябва да се случи нещо такова, заяви бившият шеф на разузнаването.

В тази връзка той даде категоричната си оценка за случващото се у нас: „Нито професионалното, нито политическото ръководство на МВР и службите се справя. Границите текат, край Лъвов мост и Халите има хора с неясна самоличност”.

Каква трябва да бъде първата стъпка? Обществен натиск върху политиците. Светът не е измислил кой знае колко много варианти, да изберем този, който ще се справи, категоричен е експертът.

Според Димо Гяуров не е имало начин ново правителство да бъде сформирано в рамките на този парламент. По думите му след президентските избори вече „мнозинството е разкапано”. Предсрочният вот пък е обвързан с много неизвестни – дали и как ще се представят евентуални и вече съществуващи политически проекти като тези на Слави Трифонов, Христо Иванов, Веселин Марешки и др.

Гяуров изрази мнение, че след проточилата се процедура на консултации при президента Росен Плевнелиев назначаването на служебно правителство с кратък мандат е загубило своя смисъл. Според него в тази връзка решението кабинетът „Борисов” да остане в оставка до встъпването в длъжност на Румен Радев не е нарушение на конституцията, а „въпрос на целесъобразност”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4888 |25.12.2016 Йосиф Кобзон трябвало да пътува с падналия самолет . 0| 4505 |23.12.2016 Антоанета Христова: В политиката не трябва да има втори план . 1| 4630 |23.12.2016 Бабикян: Борисов да напусне ГЕРБ . 4| 3877 |21.12.2016 Румен Христов: В политиката никога не трябва да се казва никога

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads