Реклама / Ads
30| 8296 |01.03.2018 НОВИНИ

Гинка ”показва зъбки” - плаши със съд за обида

.
Гинка обяснава за сделката с ЧЕЗ Източник: БГНЕС
Гинка Върбакова заплаши със съд всички, които са накърнили името на компанията, кандидат да купи ЧЕЗ през последните дни с обидни квалификации. Тя дойде в Народното събрание, за да участва в съвместно заседание на Комисията по енергетика и Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства.
 

Заседанието на двете комисии започна с нейното изявление, в което тя обяви, че отказва компанията „Инерком” да участва в политическия сценарий около сделката.

"Свидетели сме на политически и икономически шантаж, който цели да осуети сделката." Ясното политизиране на сделката достигна до степен на сатанизиране, констатира Върбакова, цитирана от медии.

По думите й различни институции и партии видели единствено възможност за повишаване на политически рейтинги и раздухване на страхове.

„Няма да допуснем да ни превръщат в марионетка, да пускат слухове, че сме подставени лица. Който твърди подобни неща, ще трябва да ги доказва в съда”, заяви тя.

В дневния ред на двете комисии е предвидено изслушване на КЗК, КЕВР, КФН, Агенция по приватизация и следприватизационен контрол, Държавна агенция “Национална сигурност” и Държавна агенция “Разузнаване”, напомня Новини.бг. Гинка Върбакова е поканена, тъй като нейната фирма Инерком купува активите на ЧЕЗ Груп в България.

 

Гинка Върбакова е поискала да се проведе закрито заседание на ресорните комисии в парламента, на което да може да предостави информация, касаеща банкова тайна. Заседанието започна с гласуване на древния ред на срещата.

 

„От лидера на една политическа сила беше зададен въпросът как може Гинка от Пазарджик на 43 години да си купи ЧЕЗ? Мога ли и аз да върна въпрос в същия стил? А как може млада дама, от село Крушовица, на 28 години, да си купи „Техноимпекс”? Ние не можем да си позволим да водим дискусия на подобно ниво. Затова ще говорим с факти”, заяви собственикът на „Инерком” Гинка Върбакова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7271 |01.03.2018 Карбовски: Хората емигрират заради такива като Гинка . 29| 48883 |01.03.2018 Октай пред Фрог: Със срещата си с Гинка, Борисов си направи харакири . 8| 8454 |01.03.2018 Велизар Енчев: Честита баба Марта и леля Гинка! Мафията превзе държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads