Реклама / Ads
0| 3021 |19.05.2022 НОВИНИ

Гюров, ПП: Икономическите ни показатели са добри, мерките ще се усетят от най-засегнатите

.
Икономиката на България расте много бързо. Има висок ръст на износа, чуждестранните инвестиции са над 1 млрд. евро в сравнение с миналата година. Икономическите ни показатели са много добри, смята Андрей Гюров от “Продължаваме промяната”.
 

Пред Нова телевизия той заяви, че в момента срещу правителството и управляващото мнозинство има атаки по две линии - геополитически заради войната в Украйна и откъсването от хватката на руската енергетика и дългогодишните схеми с обществени поръчки, създали милионери, които са крепили политическата власт. 

 

По думите му правителството прави всичко възможно, за да може държавата да работи, а бизнесът да продължава да инвестира и да създава работни места.

 

“Атаките срещу правителството се активизираха силно след старта на войната в Украйна и заемането на България на твърда позиция за подкрепа на страната, както и в отделянето на България от икономическото и политическо влияние на Русия през доставките на газ и енергийната зависимост. Политиката, която виждаме през последните 10-12 години, е такава, че вместо България да застава по-близо до Европа, тя да застава по-близо до Русия. За енергийната сигурност ГЕРБ не направихаха нищо през последните 12 години. Вместо бизнесът да създава милионери, държавата досега създаваше такива с държавни поръчки с фирми, които съзнателно бяха държани до политическите сили”, посочи още Гюров.

 

Според него опитите за дестабилизиране на правителството в настоящия момент е антидържавническо поведение от страна на опозицията. 

 

Гюров, който беше кандидат за гуверньор на Българската народна банка заяви, че инфлацията у нас е внесена изцяло отвън заради поскъпването на основните суровини и горива. Ефекта от антикризисните мерки на правителството според Гюров ще бъдат усетени от най-засегнатите. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3123 |04.05.2022 Андрей Гюров, ПП: На този етап няма формулировка България да изпрати оръжия и боеприпаси на Украйна . 0| 3000 |19.04.2022 Андрей Гюров, ПП: Няма връзка между парите за пътищарите и битката за БНБ . 0| 3320 |26.03.2022 Хампарцумян: И на Гюров, и на Каримански не им достига зрялост и опит за БНБ . 0| 3398 |01.03.2022 Медведев: Икономическите войни доста често се превръщат в истински

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads