Реклама / Ads
0| 3000 |19.04.2022 НОВИНИ

Андрей Гюров, ПП: Няма връзка между парите за пътищарите и битката за БНБ

.
Не може да се говори за някакъв вид отмъщение или обвързване на парите за пътищата с процедурата за БНБ. Ние поддържахме тезата, че процедурата за нов управител на БНБ трябва да стартира тогава, когато ние имаме готовност да издигнем обща кандидатура, която е консултирана както в управляващата коалиция, така и с опозиционните партии.
 

Това заяви пред bTV оттеглилият Андрей Гюров от ПП, който оттегли кандидатурата си за поста гуверньор на БНБ. 


Той посочи, че това е една изключително важна позиция за държавата и като такава в този период на кризи изисква широка подкрепа и ясен мандат. „За целите, които сме си поставили за Българската народна банка, ние търсехме човек, който е независим, който няма обвързаности с българската банкова система, не е пял „Назад, назад, моме Калино“ по банкерски сбирки и който ще отстоява неотклонно присъединяването бързо към еврозоната и борбата с прането на пари“, каза още Андрей Гюров.


По думите му периодично в българската банкова система се получават трусове, които струват огромни средства на всички данъкоплатци.


Гюров коментира и днешното изявление на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който посочи, че в две офшорни компании е дадена цялата енергетика на страната, а управляващите са "царе на това  да разточителстват пари на фона на недоволно население заради инфлацията".


"Няма да коментирам компетенцията на Борисов в областта на банковото дело. Обсъждахме широко, че дори със заемите, които са предвидени, нивото на държавен дълг и бюджетни дефицити ще са по-ниски от тези, които ГЕРБ предвиждаха в средносрочната си прогноза за 2021 г. без да има война, без да има криза. Извадено от контекст, можем всичко да говорим, но обвиненията са несъстоятелни, когато сложим едни срещу други числата", посочи Гюров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3830 |18.04.2022 Димо Гяуров: Парад в Москва на 9 май няма да има. Руснаците атакуват с бяс Мариупол . 0| 4662 |18.04.2022 Ген. Атанасов за спецправосъдието: Елемент на Борисовата държава беше закрит, няма да има преследване и прикриване . 0| 3757 |17.04.2022 Зеленски: Киев няма да се откаже от Донбас . 0| 4019 |17.04.2022 Украинските войници в Мариупол няма да се предадат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads