Реклама / Ads
0| 2835 |20.08.2022 НОВИНИ

Гюров, ПП: Правителството на Кирил Петков ясно показа, че газ има

.
Андрей Гюров Източник: стопкадър, bTV
Правителството на Кирил Петков ясно показа, че газ има и когато се работи сериозно, той може да бъде осигурен, дори във време на криза, за много кратки срокове. Опцията да реши как да обезпечи газовата сигурност на страната оставихме на служебното правителство. Това каза пред bTV Андрей Гюров от „Продължаваме Промяната“.
 

„С наличието на пълния капацитет газ, който осигурихме от Азербайджан, това е ⅓ от синьото гориво, което потребява България. Другата ⅓ е втечненият газ и имаме около 17-20% в хранилището в Чирен. Така 80% от газа е осигурен. Това е наследството на кабинета „Петков“, заяви той.

 

На въпрос кога можем отново да водим преговори с „Газпром“, Гюров разясни, че това може да се случи едва тогава, когато руската компания започне да предлага конкурентни цени като последният на опашката, а не като единственият доставчик.

 

„Това е наследството, което получихме от ГЕРБ в последните 12 години – никаква диверсификация и възможността „Газпром“ да ни извива ръцете, както го прави с останалите европейски държави“, коментира той.

 

Относно отказа на „Продължаваме Промяната“ за съвместно явяване на изборите с „Демократична България“, Гюров отбеляза, че са били обсъдени „всички възможни варианти със съответните ползи и рискове“.

 

„С ДБ погледнахме данните много внимателно и направихме количествена оценка. Разработихме четири варианта за явяване на изборите със съответните ползи и рискове и преминахме през целия процес на демократично обсъждане и гласуване вътре в партията през изпълнителен и национален съвет. Ние силно вярваме, че това е правилното решение”, обясни Андрей Гюров.

 

„Влизаме в тези избори с ясната заявка за две неща – българските граждани вече три пъти заявиха, че не искат ГЕРБ и затова те ще продължат да бъдат в изолация. Другата ни заявка е да бъдем първи на тези избори“, обясни той.

 

В заключение Андрей Гюров изтъкна, че правителството е паднало заради „Троянския кон в коалицията и брокерите на статуквото“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 51120 |17.08.2022 Кирил Домусчиев удари в земята принц Уилям и Джордж Клуни. Да живей! . 0| 2987 |15.08.2022 Лидерът на ГЕРБ: Асен Василев и Кирил Петков с посредниците си изсмукаха от държавата стотици милиони . 0| 3610 |11.08.2022 Правителството определи нови членове на Надзорния съвет на НОИ и на НЗОК, аут Гьоков, Спецов и съпругата на Лорер . 0| 62677 |10.08.2022 Вижте доходите и имотите на Кирил Петков, Нинова, Янев, Спецов, Заков, Сандов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads