Реклама / Ads
0| 3290 |01.06.2022 НОВИНИ

Гюров: Шареният парламент и кризите са виновни за напрежението. ИТН хвърля неверни твърдения за РСМ

.
Андрей Гюров Източник: стопкадър, bTV
Председателя на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров задъвча старата дъвка, обяснявайки за напрежението на политическата сцена у нас. Според него било нормално „в толкова шарен парламент и с толкова много кризи да има напрежение“. Все пак призна, че очевидно събитията не следват нормалната логика, а страстите наистина са високи.
 

По повод днешния „цирк“, който разиграха лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и депутатът от „Продължаваме Промяната“, той заяви, че ПП категорично застават зад позицията на Митев.  

 

„Не знам защо г-н Костадинов така се е припознава в разказа. Вместо да вземе отношение от трибуната, той реши да се обърни към нашия депутат лично. Това са сцени, които не искаме да виждаме в българския парламент“, заяви Гюров в предаването „Лице в лице“ по bTV.

 

„Вчера на коалиционния съвет взехме много важни решения по две основни теми, една от които актуализацията на бюджета. Най-важните консенсуси били формата на мерките и параметрите на актуализирания бюджет“, коментира още той.

 

„По най-бързия начин мерките, предложени от  коалицията трябва да влязат в държавния бюджет. Направихме сериозна хронограма, която се базира на няколко основни неща. На коалиционен съвет в петък ще бъдат обсъдени окончателните параметри“, съобщи Гюров, който прогнозира актуализацията на бюджета да бъде гласувана от парламента през юни.

 

„Всъщност ние имаме управленска програма – коалиционното споразумение. Ще направим по-прецизирана и фокусирана схема на законодателни промени“, коментира народният представител по повод думите на съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, че четворната коалиция готви коалиционно споразумение.

 

По думите му съветници на премиера не ходели да шетат за промяна на позицията за евроинтеграцията на Република Северна Македония. Той коментира твърденията на „Има такъв народ“ така: „Това са неверни твърдения, хвърлени в медийното пространство. Не съм видял нито един факт, който да потвърждава тези твърдения“.

 

„Продължаваме Промяната“ остават непреклонни за еврото, категоричен бе Гюров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3066 |01.06.2022 Парламентът: Агентите на ДС да бъдат обявявани след всяка проверка . 0| 3149 |01.06.2022 Гюров: ПП стои зад Калина Константинова . 0| 3193 |01.06.2022 Привикаха Калина Константинова в парламента да обясни за бежанците . 0| 3138 |29.05.2022 Балабанов, ИТН: МС се опитва да превръща парламента в гумен печат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads