Реклама / Ads
42| 5810 |09.05.2021 НОВИНИ

Главчев призна: Много бизнесмени звънят на Борисов и той им помага

.
Източник: БГНЕС
Двама бивши председатели на Народното събрание седнаха пред Мария Цънцарова в bTV, за да коментират работата на отиващия си 45-ти парламент и всички скандали, които бяха част от краткия му живот. Уви, единият бе недоволен, че в тема се превърнала Комисията по ревизията на управлението, а другият, видимо притеснен, стреляше с треперещ глас опорки след опорки...
 

Михаил Миков и Димитър Главчев с неохота и половинчато коментираха скандалните твърдения на земеделеца Светослав Илчовски. Ако има нещо вярно - институциите да се задействат, да се направят нужните проверки. А иначе - на нито един от двамата няма да липсва това Народно събрание.

 

"Видяхте какво се случва - ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Жалкото е, че едни избори струват минимум 110 милиона. Ще има нови такива. Може да се съпостави с месечната добавка на пенсионерите. Едни избори ще я изядат за месец. Вярно, че демокрацията е скъпо удоволствие, но ако това прилича на демократичност, здраве му кажете… Ако пренесеш площада в парламента, не изглежда добре. Не знам защо две от партиите не поеха отговорността да съставят правителство. Защо са ходили на избори? Нали гласоподавателите гласуват за партиите да влязат в управлението…", заяви Димитър Главчев от ГЕРБ.

 

Разбира се това е една от дежурните песни, които се припяват в национален ефир от всички приближени до властта, било то политици или анализатори. Мантрата "Отговорност" е неизменна част от всяко интервю - тя става повод както за обвинения, така и за похвали, в зависимост от контекста.

 

Миков обаче имаше друго обяснение за липсата на мнозинство в 45-тия парламент - отсъствието на лявото:

 

"БСП е свита, а вътре в десницата има битка за власт. Битката у тях не е на идейна основа. Големият въпрос е размиването на лявото и дясното. Всички режисьори и кукловоди, които вадят нови и нови политически проекти, трябва да си кажат, че това може да се задълбочи още при условие мажоритарни бизнеси. Тези хора са от едрия бизнес, обичат да бабуват на партии, политици… В конкретики няма да вляза. Социолози активно участват. Нещо ново се казва… Ето ви".

 

"Нещо ново се казва" беше повод да се започне и най-горещата тема от последните няколко дни - Илчовски, Иван "Пилето", "ГрадусГейт", твърденията за рекет, Мата Хари и златните кюлчета.

 

"Ако Илчовски е плащал, данъчните да се поинтересуват откъде е взимал тези пари. Да се види в коя банка ги държи, да се установи всичко онова, което се твърди. Не знам на кого и дали ги е давал, възможно е", посочи Миков.

 

"Това са бизнес отношения. Ако е корупция, има си органи. Трябва да се самосезират, ако това е така", посочи на свой ред Главчев.

 

Трябва да се отбележи, че днес стана ясно, че прокуратурата е започнала проверка по твърденията както на Илчовски, така и на Иван Ангелов. Дали ще се стигне до някъде обаче е въпрос без отговор. Главчев обаче е възмутен - Илчовски представил документи на Комисията, а те са само в ръцете на Манолова. Впрочем - това възмущение е повсеместно в ГЕРБ, тъй като днес бе повторено няколко пъти от различни хора на Борисов.

 

"На никого не са предоставени тези документи. Никой не ги е виждал. (...) Не може да правиш панаир в Народното събрание. Всички процедури са по правилник, не може да газиш с кални ботуши по него. Порнографски характер придоби. имало участие на плеймейтки… тази жена не познавала нито Ангелов, нито премиера Борисов. Неудобно е…", посочи Главчев.

 

"Абе, за цялата комисия ли е това предаване, бе?", чу се възмутеният глас на Миков, който сякаш остана незабелязан. Той искаше да коментира здравната криза, демографските проблеми пред страната ни, които останали незабелязани от това Народно събрание.

 

Лека полека обаче започва да става ясно едно - хора звънят на премиера, а той... помага. И в това явно никой не вижда нищо нередно.

 

"Много хора могат да му се обаждат", заяви Главчев и дори посочи, че е бил свидетел - звъняли му даже за спасителни операции.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4148 |09.05.2021 Симидчиев: Бързо осъзнах, че предишното НС е било много дисфункционално . 3| 3491 |08.05.2021 Злато за българския ансамбъл в многобоя на Световната купа в Баку . 25| 5782 |07.05.2021 В света има 32 218 тона злато. Кои притежават най-много, без онова в чекмеджето . 116| 12359 |03.05.2021 Слави Трифонов смачка Борисов: Боли ги ГЕРБ. Много ги боли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads