Реклама / Ads
4| 3765 |09.12.2021 НОВИНИ

Големите врагове да отговорят на някои въпроси. Най-вече има ли барикада и от коя страна са

.
Някаква снимка на Владислав Панев се завъртяла в социалните мрежи. После била изтрита. На фотоса - Панев, ухилен до уши, а до него новият стар депутат, който явно решил да е редовен в този парламент - Делян Пеевски. Снимката била ирония, казва Панев. Може. Но на мен ми е интересно как Пеевски се е съгласил, ако всички са толкова големи врагове, както твърдят.
 

С новото Народно събрание се появи мегдан и за нови скандали. Парламентът не разочарова в първите заредени с очакване дни. Ето - само за една седмица депутатите вече се скараха по няколко направления. Вече имаме нови радетели за свободата на словото, нищо че едните говориха за изстиване на журналистически столчета, а другите пращаха поздрави от Пеевски при влизане в телевизионно студио. Вече има скандали за зелените сертификати и колко трябва да са задължителни за депутатите в Народното събрание. И прочее… 

 

Днес обаче се зароди един невинен уж сюжет, който неволно предизвика много въпроси за това кой от коя страна на барикадата стои. Има ли изобщо такава или тя е по-скоро в представите на някои наивници. 

 

Петък, кулоарите на парламента. Двама депутати - един по-нов и един не толкова нов си правят селфи с усмивки на лица. Чудесно - на работата са и усърдно се трудят за народното благо. Уж. Единият на фотоса е Владислав Панев от групата на зелените в “Демократична България”. Другият е Делян Пеевски - съвестният и чист като момина сълза народен представител, който в този парламент явно ще е редовен. И да си призная - когато Пеевски каза на журналистите пред ДАНС - “Само спокойно, ще ме виждате често”, нямах идея, че намеренията му са тъкмо такива.

 

Но тук проблемът е друг. И този път този проблем не е Пеевски. 


“Светът е оцелял, защото се е смял”, написа Владислав Панев в личния си профил във Facebook преди около час, след като ироничният уж фотос бе свален от социалната мрежа заради бурните ответни реакции. Господин Панев, на мен хич не ми стана смешно. Първо, защото не ми е никак приятно да виждам как върли врагове се прегръщат за снимка по инициатива на когото и да било. Второ, защото съм призвана да се съмнявам във всичко и всеки и подобни своеволия не помагат на никого. Най-малко пък на Вас. 

Какво постигна снимката Ви с Пеевски, господин Панев? Каква бе целта на иронията? Как склонихте депутатът от ДПС да се снима с Вас, ако всички дружно не можете да се понасяте? Защо свалихте снимката, ако в нея не виждате нищо нередно? 

 

И един съвет, господин Панев. Шегата е като солта. Трябва да се употребява с мярка. Казал го е Питагор. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2982 |30.11.2021 Когато обещаните тестове дойдат, големите ученици се връщат в клас . 8| 3010 |23.11.2021 МОН предлага връщане на големите ученици в клас със зелен сертификат . 4| 3154 |20.11.2021 Родители протестират в София с искане за присъствено обучение на големите ученици . 22| 3173 |19.11.2021 Министър Денков: Отпада идеята училищата да плащат тестовете на големите ученици /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads