Реклама / Ads
1| 4031 |03.01.2024 НОВИНИ

Голяма опашка за търговски аташета на България в чужбина

.
Интересът е голям
Министерството на икономиката и индустрията отчита засилен интерес и голям брой желаещи да станат търговски аташета. Това съобщиха от ведомството.
 

Свободните позиции са общо 23 на брой в 21 държави по света. 194 кандидати са подали своите документи. Одобрените са 147. 12% от кандидатите, подали документи за нови търговски представители на България в чужбина, са сънародници, които живеят извън страната, пише news.bg.


Изборът за нови търговски представители в Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) ще се проведе в три направления - "Европейски страни", "Страни от ОНД" и "Азия, Африка, Америка и Австралия". Общият профил на кандидатите, допуснати до втория етап, показва, че те са с икономическо образование, с множество допълнителни специализации, курсове, обучения, с доказан опит в областта на стопанските дейности, външноикономическите и търговските отношения и владеещи поне 3 чужди езика.


До 22 декември те трябваше да представят анализ на съществуващите двустранни външноикономически и търговски отношения на Република България с държавата, за която кандидатстват. От участващите в конкурсите се очаква и да акцентират върху потенциалните възможности за развитие, инвестиции и търговия през следващите четири години.


Комисията за избор на кандидати за дългосрочно командироване в Службите по търговско-икономическите въпроси към задграничните представителства на Република България оценява изпратените анализи. За първи път в нея се осигурява участие на представители на Министерството на външните работи.


Кандидатите, които преодолеят втория етап, ще преминат проверка на езиковите познания и дигиталните умения преди да бъдат поканени на събеседване, в което ще се включат всички членове на обновената конкурсна комисия по подбора, поясняват от министерството на икономиката.


Очакванията са новите представители в Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) на България да бъдат излъчени в рамките на първото тримесечие на 2024 г.

.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3964 |03.01.2024 Борел предупреждава: Близкият изток може да завърши в пламъци, ако войната между Израел и Хамас не спре . 4| 4222 |03.01.2024 „Сухият януари“: Нова традиция набира все повече популярност сред младите хора . 5| 16544 |03.01.2024 Васил Терзиев: Започва прокопаването на разширението на метрото, ще бъде затворено локалното платно на “Цариградско шосе” . 4| 4034 |03.01.2024 Задържаха 18-годишен с руско и българско гражданство за опит за убийство в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads