Реклама / Ads
5| 4019 |28.11.2018 НОВИНИ

Горанов лази по нервите на майките: Ангажиментът на държавата към тях е изпълнен

.
Владислав Горанов
Ангажиментите, които поехме към майките на деца с увреждания за 150 млн. лева повече, са изпълнени според нашите разбирания. Това обяви министърът на финансите Владислав Горанов в кулоарите на парламента. С изказването си министърът ще ядоса жените в черно, така както направи патриотът Валери Симеонов. Горанов призова да няма конфронтация и обясни, че тепърва ще бъде анализирано откъде идва неразбирането:
 

„Разбирам, че окончателните текстове, които са одобрили депутатите, не удовлетворяват омбудсмана и част от майките. Всички разговори, които съм имал с омбудсмана по повод Закона за хората с увреждания и по повод Закона за личната помощ, се свеждаха до това, че през 2019 година - освен 150 млн. лева, обещани от премиера, няма да се налагат допълнителни разходи. Иначе, ако се направят различни допускания, Законът за личната помощ може да струва и милиард. Вероятно някога обществото може и да стигне до тази сметка“.

 

Отпуснатите средства, обаче реално не позволяват да се реализира закона за личната помощ и да осигури достоен живот на хората в нужда.  За това майките продължават с протестите.  В Изявление от "Системата ни убива" отбелязват:

 

Ние майките от националните протести за реформи за хората с увреждания и прераснали в инициативата „СИСТЕМАТА НИ УБИВА“, заявяваме, че реформите за хората с увреждания са наша основна цел. Убедени сме, че борбата ще приключи с победа за бъдещето на България – нашите деца.


Ние нямаме опит в политическите игри и интриги, но с оставката на Валери Симеонов, доказахме, че суверена е този от когото зависи кой и как управлява. От една страна това предизвика много политически апетити, а от друга станахме свидетели на многократни опити за разединение на българските майки, някои – успешни, други – не. Защото статуквото не може да прости на едни „крещящи жени“, че успяха да събудят гражданското общество в България.


За нас като организатори най-важна е крайната цел и затова, властта впрегна всички механизми за нашето унищожение. Но няма да ни спрат нито заплахите, нито опитите за разцепление, защото достойният живот и бъдещето на децата ни, не се продават.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3774 |28.11.2018 Антикорупционната комисия проверява в 20-дневен срок жилището на Горанов . 5| 4341 |13.11.2018 Горанов нападна президента за изтребителите с купуването на нови автомобили . 5| 3530 |09.11.2018 Горанов одобрява бонусите в Агенцията по вписванията, която гърмя цяло лято . 8| 4968 |01.11.2018 Владислав Горанов: Ако В. Сименов излезе от властта, ще има трусове и промени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads