Реклама / Ads
11| 4581 |22.02.2022 НОВИНИ

От безсилие: Майките от “Системата” блокираха входа на НС, искат да оставят дете в будна кома на депутатите

.
Спорът пред парламента
Скандал в парламента. От безсилие, майките от “Системата ни убива” блокираха входа на НС, като поискаха да оставят дете в будна кома на грижите на депутатите.
 

Действията на жените са продиктувани от отказа на парламента да увеличи инвалидните пенсии, което пряко рефлестира върху живота на децата в нужда.  Инвалидната количка с младежа бе изхвърлена навън. Последва грандиозен скандал, след като пред майките застанаха Настимир Ананиев и още един депутат от ПП. 


“Как не ви е срам? Коя реформа сте провели, каква промяна сте? Как се издържа човек да живее със 7, 63 лева на ден? Как за вас намерихте пари да си увеличите заплатите, а хората умира от глад? Има ли любовница, която да не сте назначили на някой висок пост. Тук има място за спешна работа за хората с увреждания. Няма да чакаме повече!, възмутиха се  майките. 


Депутатите се оправдаха: “Темата е важна, ще намерим решение, стъпка по стъпка. Поискали сме анализ от Гьоков за това колко хора имат нужда от подкрепа. Ще направим среща с Асен Василев. До три месеца ще има движение. Пари има, трябва да ги харчим разумно”.


Чувайки тези думи жените на деца с увреждания започнаха да скандират с насмешка: “Анализ! Анализ!” След това отново упрекнаха народните избраници, че и те са като предишните управляващи.  


Години наред майките от “Системата ни убива” протестират с надежда, че държавата ще се погрижи за децата им, за да живеят по-достойно. В момента пенсията им е от 226 лева. Протестиращите отново припомниха, че народът е беден.  Депутатът каза, че “беден” било клише и не му се слуша. 

 

Той предложи във вторник да се проведе среща с майките. Те в този момент не приемат предложението. "В момента минималната пенсия изпреварва социалната. Вие следвате политиката на ГЕРБ. Написали сме над 30 и 40 писма. Следващия вторник-да се смеем ли или да плачем", възмутиха се жените.

 

“Пуснали сме писма до всички депутати. Но реакция няма. Оставили сме дете с будна кома вътре. Пред НС го държаха един час, без да го пуснат. Как иначе ще ни обърнат внимание”,  допълни Вера Иванова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6380 |25.10.2021 Майките от ”Системата”: Г-жо Митева, разбираме от фалшиви герои . 6| 4022 |15.09.2021 Майките от „Системата ни убива“ пред Фрог: Отчаяни сме! Нарязаха ни палатката. Пълен погром! . 35| 6899 |04.05.2021 Майките от ”Системата ни убива”: Защо ще протестираш с твоите ”безплатни мъжаги” бе, Стъки? . 1| 2849 |27.04.2021 ”Майките” молят д-р Симидчиев спешно да се промени Закона за личната помощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads