Реклама / Ads
1| 3997 |30.11.2016 НОВИНИ

Горанов предпочита избори пред кабинет на Патриотите

.
Владислав Горанов
Управлението на държавата не е аритметика. Управлението на държавата е толкова по-качествено, колкото повече хора застават зад него. Управлението не трябва да е самоцел на никой, заяви Владислав Горанов. Той продължава да смята, че не е решение в момента Патриотите да съставят кабинет, но това му мнение, не му пречи да бъде лоялен на Бойко Борисов.
 
За мен като член на ГЕРБ и като част от правителството е най – добре да отидем на предсрочни парламентарни избори, каза отново министърът на финансите в оставка. Властта няма да изчезне, каза още министърът в оставка пред Нова телевизия.

 Министри винаги ще има“, напомни той и поясни: „Няма от какво да се спасяваме. Държавата стои изключително добре. Трябва всеки просто да продължи да си върши работата. Няма нищо драматично“.

По думите му няма нищо драматично нито в оставката на втория кабинет с премиер Бойко Борисов, нито в това, което предстои.

Горанов каза, че от страна на ГЕРБ има добра комуникация и добро отношение към партньорите, които досега са ги подкрепяли. Така той коментира заявката на Борисов да даде подкрепа на патриоти и реформатори, ако решат да съставят правителство, тъй като по думите му "им го дължи".


Според Горанов обаче е ирационално и ненужно усилието за съставяне на правителство в рамките на настоящото Народно събрание.

За мен най-правилното решение е да минем през избори. Според мен не трябва да се правят опити за ново правителство в този парламент, то няма да бъде силно и няма да има достатъчната подкрепа, коментира той.


Няма нищо драматично, което се случва в момента. Държавата е далеч от ръба на някакъв колапс. Няма от какво да се спасява България, освен от популизма, подчерта Горанов. Той сподели, че не упреква парламентарно представени партии в популизъм, но призна, че някои от тях имат тези, които са отвъд възможното и се свързани с това, което хората искат да чуят.

Горанов коментира, че ако се стигне до предсрочен вот, единственото нестандартно в ситуацията би била хипотезата да се премине през два служебни кабинета, при положение че евентуално Плевнелиев реди такъв кабинет, а след това избраният за президент Румен Радев реши да го прекрои.

За мен и вчера се чуха гласове "Не трябва да се бърза със съставянето на служебно правителство, каза Горанов. На въпрос дали той и колегите му биха останали да работят в оставка до евентуално съставяне на служебен кабинет от Радев, Горанов каза, че според него това би бил работещ и смислен вариант, който да разграничи кой и докога носи отговорност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4133 |29.11.2016 Предсрочните избори ще са по стария кодекс . 8| 4914 |29.11.2016 Корнелия Нинова: Изборите трябва да са на 26 март . 5| 4743 |26.11.2016 Нинова: Целта на БСП е спечелване на предсрочните парламентарни избори . 1| 4331 |20.11.2016 Горанов: Плоският данък е по-модерно решение от прогресивното облагане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads