Реклама / Ads
0| 3314 |21.06.2022 НОВИНИ

Господин Балабанов, леко с истериите за Скопие. Става смешно

.
Гръмки популистки слова се чуха от парламентарната трибуна по повод българското вето върху преговорната рамка за еврочленството на Северна Македония. Станислав Балабатон от ИТН заговори за извършено национално предателство от Кирил Петков и в стил ВМРО/”Възраждане” пита къде видите ли е българското предложение и от къде на къде Франция щяла да ни гарантира каквото и да било... Господин Балабанов, леко с истериите за Скопие. Става смешно. Важно е да кажем няколко неща.
 

Господин Балабанов, спекулативна е връзката между изборите във Франция и появата на френското предложение, целящо да разплете възела между София и Скопие и да стартира процеса по присъединяване. Защо? Защото Франция е ротационен председател на Съвета на Европейския съюз. Евроинтеграцията на региона Западни Балкани занимава блока от години и искам само да Ви припомня, че България също беше домакин и това също беше във фокуса на тогавашното председателство. 


В този смисъл, господин Балабанов, няма нищо “задкулисно” и нечисто във френското предложение, което впрочем удовлетворява и двете страни. И президентът Румен Радев го каза, но днес някак удобно пропуснахте това в изчетената от трибуната декларация. 


Един вид френското предложение е от типа "И вълкът сит - и агнето цяло".


Еврочленство през крив мак(а)рон, ако Скопие не изпълни условията


Спекулации са изказвания от типа “гаранция - Франция” и твърденията, че Париж обещавал “някога си” да изпълни нашите искания. Ако тези наши искания влязат в дневния ред на Брюксел и се превърнат в условия на целия блок, които РСМ трябва да изпълни, за да влезе изобщо в ЕС, то това е много по-солидна гаранция от всякакви договори за добросъседство, които двете държави ще подпишат, всякакви договорки и всякакви условия, които си поставят София и Скопие. 


Сиреч, господин Балабанов, ако тия условия не се харесват на Скопие, членство в ЕС няма да има. Нещо неясно? 


Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3291 |17.06.2022 Хамид: Ананиев ме задърпа за сакото и взе да ми крещи. Леко го бутнах и той театрално залитна . 0| 4037 |14.06.2022 Балабанов, ИТН: Премиерът продължава да звъни, да се моли, да предлага, да заплашва през Радостин Василев . 0| 4160 |14.06.2022 Господин Рашков, равнодушен ли сте, че ПП ви атакуват? . 0| 3142 |29.05.2022 Балабанов, ИТН: МС се опитва да превръща парламента в гумен печат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads