Реклама / Ads
8| 9198 |18.08.2020 НОВИНИ

Граждани: Валери, носим ти релсата. Изпълни си обещанието

.
”Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя”. Това са думите на лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който преди около 2 години обеща подобен трагичен развой на събитията, ако ВАС окончателно отмени плана за строежи в ски зоната Банско. Днес релсата пристига в София, а призивът на гражданите е Симеонов да изпълни обещанието си.
 

"Това изказване ни провокира. Но не желаем неговата гибел. Желаем той да си понесе последствията, да бъде съден от независим съд и заедно с коалиционните си партньори да бъде вкаран в затвора, ако бъдат намерени нарушения. Релсата е символ на празните обещания и пример как ни се подиграват и ни дават гръмки обещания", заяви пред FrogNews Огнян Христонев - инициатор на "Походът на свободата".

 

"Носим му релсата. Считаме, че той като един мъж, който държи на думата си, може да скочи с нея от Орлов мост, ако реши да си изпълни обещанието", допълни Христонев в духа на шегата.

 

Граждани потеглиха от Свиленград, носейки парче от релса преди няколко дни. Днес те пристигат на финалната точка от похода - блокадата "Орлов град".

 

"Походът е еманация на протестите и алтернативен начин да покажем, че сме културно и етично общество, уважаваме мнението на останалите, движим се нормално по републиканските пътища, без да нарушаваме правилата", уточни Христонев.

 

"Призоваваме всички граждани, които идват на протеста, симпатизират му или се идентифицират с гражданското недоволство, да донесат по един камък и да го оставят. Този Паметник на Свободата е символ на гражданското общество, борбата с мафията. Символ на всички схеми, лъжи и престъпни деяния, които това правителство е извършило. На тази грамада от камъни ще забием релсата", посочи още Христонев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8388 |10.08.2020 Юлиан Попов: Бойко Борисов стигна точката на непоносимост . 28| 10039 |22.07.2020 Протестът измисли песен за В. Симеонов: ”Валери, ”лузър” знаеш ли какво е - ”патриот”.../видео/ . 3| 5643 |24.05.2020 Учителят Теодосий Теодосиев: Трябва да носим духа като кошница с богатство, за да го предадем . 9| 4254 |31.03.2020 Ченалова: Държавата трябва да посочи какви маски да носим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads