Реклама / Ads
54| 5432 |19.07.2011 НОВИНИ

Гръмнаха офиси на РЗС и ДСБ

.
Източник: източник
Два взрива са избухнали в столицата пред централите на РЗС и ДСБ. Това съобщи директорът на СДВР комисар Валери Йорданов.
 

Входната врата за офиса на РЗС на бул. „Дондуков" 15 в София е била взривен тази нощ в 03.55, като там взривното вещество е било около 150 грама, информират от полицията.

Няма пострадали хора, нанесени са само материални щети, съобщиха от пресцентъра на партията на Яне Янив.

Около 10-15 минути след получаване на сигнала от СОТ полицията е била на мястото на инцидента.

Към момента районът пред централата на РЗС е обграден от полицаи.

По същото време на бул. „Сливница" в София е избухнало друго взривно устройство. Вторият случай е пред централата на ДСБ, където отново има счупени стъкла и няма пострадали.

От РЗС определят случая като „терористичен акт" и „тежък удар срещу демокрацията в навечерието на изборите".

В изявление до медиите се казва, че това е пореден опит за сплашване на „единствената реална опозиция".

Според Атанас Семов, кандидат за президент на РЗС, управляващите се опитват да ги притиснат и то няколко дни преди гласуването на вота, защото именно РЗС иска да промени системата.

По думите му журналистът от БНТ задавал поръчкови въпроси, изразяващи съмнение, че може би от РЗС и ДСБ сами са си сложили взривовете, за да предизвикат интереса към себе си.

Семов заяви също, че тези два взрива показват още доколко МВР се справя с престъпността. Той припомни, че когато пред редакцията на в."Галерия" избухна бомба, премиерът Борисов обеща, че Цветанов ще разкрие до седмици извършителя. Не само, че нищо не е направено, но дори е прекратено делото, коментира Семов.

По-късно от ефира на Нова ТВ лидерът на РЗС Яне Янев настоя МВР да разкрият незабавно извършителите, а не да действат с двоен стандарт. Той посочи, че когато откраднали колата на един министър, я намерили само за час, а неговият автомобил и до днес не е открит, дори МВР прекратили издирването му.

Председателят на ДСБ район Илинден, където избухна вторият взрив тази нощ,  Павлин Чергански коментира лаконично взривовете. Той поясни, че не е получавал заплахи.

ДСБ-депутатът Веселин Методиев заяви, че няма никакви спекулативни намерения. Той изрази надежда колкото се може по-бързо отговорните институции да излязат със становище и да се даде отговор от техните ръководители.

Експерти по взривовете обаче коментират, че най-вероятно адските машини са поставени умишлено, в навечерието на вота на недоверие към правителството, за да го дискредитират. Още повече, че и самият вот е посветен на работата на МВР и самия Цветан Цветанов.

След изявленията, направени от Яне Янев, зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев заяви, че е безумно да се твърди, че партията му има нещо общо с двата взрива от тази сутрин - пред централата на РЗС и офиса на ДСБ. 

Случилото се е провокация към демокрацията, към цялото общество, в това число и към ГЕРБ, коментира за БТА Главчев.

Той заяви, че инцидентът изглежда така, сякаш е "съшит с бели конци". Това е дело на мутрополитици, дори по-скоро на мутри, но не е дело на ГЕРБ, каза Главчев, помолен да коментира декларацията на РЗС, в която се казва, че случилото се е свързано с "еднолична власт на мутрополитиците от ГЕРБ". Главчев посочи, че компетентните органи трябва да се произнесат кой е отговорен и допълни, че при обичайните терористични актове извършителите им се обозначават.

Явно РЗС разполага с повече информация, щом Яне Янев твърди, че с взривовете са свързани службите, каза Главчев. Той призова лидера на РЗС да каже кои точно служби визира. Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че случилото се повдига някои въпроси. Ако взривовете имат нещо общо с вота на недоверие, защо те не бяха поставени пред офиси на вносителите му, попита Главчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 6844 |10.09.2010 Трус паникьоса София, банки и офиси спират работа . 3| 6607 |05.08.2010 Гръмнаха смолянската стръвница . 12| 5007 |26.06.2010 Гръмнаха наркобоса Пупи . 13| 4822 |13.04.2010 ДАНС нахлу в офисите на ЕВН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads