Реклама / Ads
4| 3746 |19.12.2023 НОВИНИ

Грети Стефанова: Ако СОС не започне работа, София може да понесе щети от 240 млн. лв.

.
Общинският съветник от ПП-ДБ и „Спаси София” Грети Стефанова Източник: Стопкадър: Нова телевизия
Пети неуспешен опит на Столичния общински съвет за избор на председател. Грети Стефанова, която бе излъчена като кандидат за поста от групата на ПП-ДБ и „Спаси София”, не събра нужната подкрепа.
 

„В местния парламент има представители на различни политически сили. Всички те, за които софиянци са гласували, са обещавали в предизборната си кампания и с клетвата си да работят града. Но най-безотговорно виждаме една демонстрация на сила, която вече започва да става нагла и нахална - че няма да бъде както искат софиянци”, посочи в ефира на Нова телевизия общинският съветник от ПП-ДБ и „Спаси София” Грети Стефанова.

 

„За пореден път се събираме и от девет гласувания ГЕРБ-СДС не участва в нито едно. При последното събиране групата на БСП излезе от зала и отказваха да гласуват, така на практика бламираха работата на СОС. За да функционира София като модерен град е достатъчно да има много добър кмет и много добре работещ общински съвет. Но без председател не може да започне да работи нито една комисия, не може да се разплащат проекти, не може да се сключват договори. Има много проблеми на гражданите, чакат преписки”, предупреди Стефанова.

 

Във връзка с казаното от кмета Терзиев, че „има хора, които имат интерес да ги притискат в ъгъла”, общинският съветник отбеляза: „Проблемът не може да е само в местния парламент, защото той е огледало на състоянието на политиката в държавата и състоянието на града”.

 

Стефанова бе категорична, че ако съветът не започне работа, София може да понесе щети от 240 млн. лв.

 

„Най-спешни са парите за ВиК проектите - 70 млн. лв. трябва да бъдат разплатени, които ги няма в наличност. Ако не се разплатят ще изгубим още 42 млн. лв. близо и още 200 млн. лв., заради които няма да можем да кандидатстваме по европейски проекти”, алармира тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5773 |19.12.2023 Христо Иванов: Няма притеснение от това, че промените в Конституцията ще бъдат обжалвани пред КС . 23| 8207 |19.12.2023 Бенатова за интервюто с Митрофанова: Ако не чуем това интервю, то се митологизира . 34| 5854 |19.12.2023 Съдът спря демонтажа на Паметника на Съветската армия . 29| 6393 |19.12.2023 Руският полковник Игор Саликов ще свидетелства в Хага срещу Путин за извършени военни престъпления

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads