Реклама / Ads
0| 2293 |01.08.2024 НОВИНИ

Васил Терзиев: Морето в Гърция е по-важно от управлението на общинските дружества

.
Източник: БГНЕС
Морето през август в Гърция е доста по-важна за общинските съветници, отколкото това как ще се управляват най-важните общински дружества, през които минават милиарди. Това заяви кметът на София Васил Терзиев.
 

Терзиев заяви, че днес е поставен рекорд по най-кратко заседание. „Оказва се, че почивката в Гърция е доста по-важна от въпроса за това как ще се управляват най-важните общински дружества, през които минават милиарди. Разбираемо е, все пак колегите са фокусирани върху проблемите на София, така че им е простено, че избраха пясъка, слънцето и фрапетата, вместо да дойдат и да минем отново през дискусията за назначенията, които са много политически“, каза той след проваленото извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) заради липсата на кворум.

 

„Докато повечето назначения са политически, а не професионални, не на базата на компетентност, не на базата на умения да управляват тези толкова важни активи за града, тези дружества вместо да носят пари за бюджета на София, ще бъдат едни дупки, които ние трябва да пълним с нашите пари“, каза Терзиев.

Столичният кмет добави, че борбата с „това решение, което е изключително вредно за софиянци и което ще има дългосрочни последствия“, продължава. „Разочароващо е, че за пореден път за големите теми няма интерес. Има удобно мълчание, има епизодични коментари по Фейсбук, но няма присъствие и няма отдаденост за решаването на проблема на града“, подчерта той.

 

Терзиев е категоричен, че за него и екипа му това е ден пореден, в който ще продължат да защитават интересите на софиянци и на това как се управляват техните пари, защото това е много голям ресурс и отбеляза, че това как се управлява, има отношение към живот на всеки един софиянец. „Чакаме да мине отпускарския сезон и отново да се посветим в дебрите на политиката в СОС“, каза още той.







Столичният кмет заяви, че оттук нататък „следва борба докато имаме инструменти да я водим“. „След това продължаваме – ако не успеем, с други инструменти как да ги направим по-публични тези дружества, защото знаете, че тук на г-н Георгиев детската мечта беше да ме накара всеки месец за всеки разход над 5 хиляди лева да му нося едни папки, които никой няма да ги чете, то е само за да тормози администрацията, за да имало отчетност. Ние публикуваме всяка седмица, всеки месец допълнителна информация“, подчерта той и попита кога това ще се случи за общинските дружества и кога за тях ще има дори бегъл опит да бъдат направени по-прозрачни.

 

Терзиев е категоричен, че публичността, прозрачността са най-добрите инструменти.

 

Кметът на СО коментира и днешното изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който призова съпредседателя на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов да се разграничи от „внуците на Държавна сигурност, които управляват града“, визирайки именно Васил Терзиев. „Боли ме когато най-важният ми гласоподавател се изказва така за мен, но животът е тежък, така че ще трябва да свикна.

 

Но взимам си бележка, все пак г-н Борисов е гласувал за мен и неговото мнение е от изключителна важност в политиката на моята администрация, такса че му благодаря, че е конструктивен критик и обещаваме, че ще се справяме все по-добре“, заключи той. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2401 |01.08.2024 Почина кметът на село Лозен Георги Младенов . 3| 2308 |01.08.2024 Болница „Лозенец“ е на 100 млн. лв. загуба . 1| 2252 |01.08.2024 Русия освобождава американския журналист от Wall Street Journal Еван Гершкович . 5| 2324 |01.08.2024 Зеленски посочи причините за напредъка на руските агресори на фронтовата линия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads