Грипът настъпва все по-мощно: Коя е изпитаната природна „ваксина“?
В домa на сестрите Снежана и Василка от монтанското село Дълги Дел е като билкова аптека. В сезона на грипа приготвят чай за простуда и кашлица. „Слагаме орехи, локум, липов цвят, шипки, глогинки, риган“, споделя рецептата Снежана Кръстева, пред Нова тв.
Кокичетата, които вече красят дворовете на село също са лек. Трябват ни 40 цветчета и литър ракия. Смесват се и се оставят на тъмно 40 дни.
„Първите дни, когато усетите, че ви е лошо, студено ви е и започва да ви тресе ... веднага започвате да се разтривате с тази отвара", съветва Снежана.
Лекът им за висока температура е сокът от половин лимон, хладка вода, щипка сол и лъжичка захар.
„Всичко се разбива и се пие за спадане на температурата. Възстановява баланса в организма и на имунната система“, твърди Василка Георгиева.
Друг използвам метод за висока температура е компот от малини. А изпитана „ваксина“ за простуда и грип, жените приготвят от черен бъз и захар.
Моля, подкрепете ни.