Реклама / Ads
2| 2842 |20.09.2022 НОВИНИ

Караджов изумен от обвиненията на министър Шишков за аварийните ремонти на язовирните стени

.
Гроздан Караджов, арх. Иван Шишков Източник: МРРБ
Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството от кабинета „Петков“ Гроздан Караджов с отговор на обвиненията на настоящия му колега в служебното правителство Иван Шишков.
 

„Изумен съм от обвиненията и особено от предложенията на министъра на регионалното развитие за аварийните ремонти на язовирните стени. Очевидно е, че той не е добре запознат и някой го е подвел за състоянието на нещата. Никакви незаконни практики не се прикриват! Напротив – целта е язовирите да бъдат законно ремонтирани и законно въведени в експлоатация“, заяви в позицията си в Караджов във връзка с думите на Шишков за аварийните ремонти на язовирните стени.

 

По-рано днес служебният министър на регионалното развитие, заедно с икономическият министър Никола Стоянов, проведоха съвместна пресконференция. На нея арх. Шишков заяви, че са открити нарушения относно ремонтната дейност и са образувани няколко досъдебни производства.

 

„Няма никакво съмнение, че язовирите, за които се говори, са в лошо състояние и са опасни за населението. Затова трябва да бъдат взети незабавно мерки, за да не се стига до трагедии като тази в село Бисер“, казва още Караджов.

 

„Има специална наредба за язовирните стени, в която изрично е описано кога може да се пристъпи към авариен ремонт – когато има доказан риск от авария. Такъв доказан риск има при всички визирани язовири. Работната група, която анализира ситуацията, беше категорична за това“, допълва ексминистърът.

 

Той обяснява още, че законът разрешава в такива ситуации ремонтът да започне веднага, като нужните документи се издават в процеса на работа или накрая.

 

„И което е най-важното – обектът се въвежда в експлоатация с Акт 16, т.е. той става абсолютно законен, с ясен собственик, с категорични гаранции за безопасност. Какво ще стане, ако се приеме предложението на министър Шишков язовирните стени да бъдат обявени за търпими обекти? Те никога няма да могат да бъдат узаконени! Няма да им бъдат издадени нужните документи. Няма да имат Акт 16 и на много от тях собствеността ще е неясна. Няма да има гаранция за тяхната безопасност. Което е предпоставка за нова трагедия!“, категоричен е Караджов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2661 |19.09.2022 Кремъл видя лъжа зад обвиненията за клането в Изюм . 0| 2891 |23.08.2022 Естония отхвърли обвиненията на Русия за убийството на Дугина . 0| 4743 |13.08.2022 Комитова: Парите за пътища са ябълката на раздора, огорчена съм от Караджов . 0| 3532 |12.08.2022 Комитова: Гроздан Караджов не се справи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads