Реклама / Ads
15| 4568 |09.05.2021 НОВИНИ

Хаджигенов: Приключи самодържието на Борисов

.
Източник: БГНЕС
В този кратък живот на парламента беше показано какво е демокрацията. С 45-ия парламент приключи самодържието на Борисов. Това е най-важното нещо! И парламентът показа, че може да бъде жив, а не просто гумен печат в ръцете на Бойко Борисов и да узаконява свинщините му.
 

Това заяви в ефира на Българското национално радио адв. Николай Хаджигенов от “Изправи се! Мутри вън!”.

 

Той коментира и създадените временни парламентарни комисии в отиващия си парламент, които са показали, че НС може да бъде ефективен орган. Една такава комисия за дни може да свърши много работа, както стана ясно от дейността на Комисията за ревизията на управлението на Борисов за последните 10 години.

 

ФрогНюз припомня, че в края на миналата седмица по време на две от заседанията наистина стана горещо, след като земеделецът Светослав Илчовски заговори за рекет, златни кюлчета и Мата Хари, както и за сериозен натиск от страна на властта. 

 

"Тези комисии не са съд и ролята им е да бъдат ефективна форма на граждански контрол. Само в изявлението на бизнесмена Иван Ангелов имаше самопризнания, които обвързват Бойко Борисов, пенсионни фондове и т.н. Работа на обвинението е тези показания, които събере комисията, да ги превърне в обвинения, които да ги представи пред независим съд. Да има осъдени или оправдани", посочи още Хаджигенов. 

 

Той прогнозира след изборите на 11 юли резултатът на ГЕРБ да бъде по-нисък от този в 45-ото НС:


"Подобна конфигурация ще се възпроизведе и в 46-ия парламент. Това показва, че е дошло времето на истинската демокрация - да седнем и да се разберем по определени политики и по определени ценности. За да можем да продължим по точка 2 от плана - махане на Иван Гешев".


Николай Хаджигенов подчерта, че трябва да бъде съставено правителство, което да не е партийно и да управлява с кратък хоризонт и определени цели. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3026 |05.05.2021 Учебната година ще приключи присъствено за всички ученици . 5| 2893 |27.04.2021 Разследването срещу Нено Димов приключи, дават го на съд . 19| 14643 |27.04.2021 Адв. Хаджигенов: ГЕРБ и Борисов – великолепен провал, благодарение частично и на нашите усилия . 32| 5643 |24.04.2021 Адв. Хаджигенов: Без съдебна реформа имаме Борисов, Гешев и бухалки. Това е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads