Реклама / Ads
0| 3879 |19.05.2022 НОВИНИ

Хасан Адемов: Проблемът е със справедливостта в пенсионната система

.
Хасан Адемов Източник: БГНЕС
ДПС подкрепя увеличението на пенсиите. Друг е въпросът дали по начина, по който се предлага, ще бъде решен проблемът със справедливостта в пенсионната система. Това каза в студиото на “Още от деня” Хасан Адемов - депутат от ПГ на ДПС.
 

“Това е основният недостатък на пенсионната система в България - усещането за липса на справедливост, липсата на връзки между осигурителен принос и размер на пенсията, която се получава”, продължи той.

 

По думите му предлаганите от правителството антикризисните мерки в подкрепа на бизнеса и гражданите не се основават на каквито и да е финансови разчети.

“Много е важно да се каже, че решенията в пенсионната система по отношение на финансирането са свързани с наличието на устойчив източник на финансиране.

 

Ако тази година има преизпълнение на приходите, не е ясно дали следващата година ще има такова, за да бъдат гарантирани тези плащания”, обясни Адемов.

Инфлацията може да се пребори с по-висок БВП, с по-голямо производство, по-висок износ, с намаление на потреблението - това са класическите мерки за борба с инфлацията, изреди той.

 

“Въпросът е, че правителството предлага едни мерки, а тригодишната бюджетна прогноза на Министерство на финансите, която е основополагащ документ в националната програма за реформи, която се защитава в ЕК, всички социални плащания с изключение на едно единствено са замразени до 2025 година. Това, което не е замразено, е осъвременяването по т.нар. швейцарско правило от 1 юли всяка година”, обясни Адемов.

 

Той беше категоричен, че всички решения на Народното събрание в интерес на българските граждани, по предложение на управляващите или по предложение на опозицията, ще бъдат подкрепени от ДПС. Предлаганите от правителството решения, обаче, се променят буквално с часове и е трудно да преценим, допълни Адемов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3411 |07.03.2022 Отстранен е проблемът с прекъснатия видеострийминг при някои български медии . 2| 3186 |24.02.2022 Евгений Кънев: Проблемът на Путин не е Украйна, не може да се примири със световния ред . 18| 12576 |10.02.2022 Алгафари: Ако само Гешев е проблемът, да си го трепнем и да сложим правилен. Бабикян: С изрезки няма да стане . 3| 3282 |08.02.2022 Проблемът не е броят на леглата, а недостатъчният медицински персонал, твърди проф. Витанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads