Реклама / Ads
5| 2915 |26.01.2021 НОВИНИ

Д-р Хасърджиев: Няма добра организация за ваксиниране

.
д-р Станимир Хасърджиев
Нямаме добра организация, а няма и ваксини, които да стигнат за всички, дори те да поискат да бъдат ваксинирани. Важно бе България да подреди правилно приоритетите си в здравеопазването - реорганизация на лекарите, грижи за хронично болните пациенти и електронното здравеопазване. Виждам опитите, но са хаотични. Години наред се пренебрегваха важни неща в здравеопазването.
 

Това заяви в ефира на Българското национално радио д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация.


Критиката му относно ваксинационния план у нас идват само дни, след като здравният министър проф. Костадин Ангелов посочи, че организацията у нас е направена и проблемът не е в нея, а в доставките. 


Хасърджиев смята още, че в рамките на една година фармацевтичните компании няма да могат да произвеждат нужното количество ваксини. По думите му сега се заплаща за бездействието по отношение на нужните в здравеопазването реформи. 


“Нашата здравна система има много недостатъци и когато болните се увеличават, се вижда какво се случва. Така че мерките сега са доста предпазливи, ние ще бъдем късметлии, ако броят заболели сега се запази така. А бяхме на едно от първите места по смъртност от вируса миналата година, това не бива да се повтаря”, допълни още Хасърджиев. 


“Сега на безплатния телефон към Националната пациентска организация много хронично болни пациенти питат как ще се лекуват, бременните също питат, защото някои от личните лекари са спрели да си вдигат телефоните, усложниха се много от заболяванията, много от хората са без достъп до лечение, защото беше ясно, че тази инфекция няма да си тръгне. Тези хора ни търсят, защото се лутат и не знаят какво да правят”, допълни д-р Хасърджиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3120 |26.01.2021 Д-р Станимир Хасърджиев: Нямаме добра организация за ваксиниране . 25| 4959 |25.01.2021 Радан Кънев: Проблемът не е, че ресторантите не работят. Никъде в ЕС няма толкова слаби компенсации . 5| 3587 |24.01.2021 Проф. Георги Христов: COVID не е като грип, нямаме данни дали ще живеем със заразата . 68| 5863 |24.01.2021 Ген. Атанас Атанасов: Няма да участваме във властта в коалиция с Борисов и Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads