Реклама / Ads
30| 5963 |24.09.2020 НОВИНИ

Херо Мустафа се похвали, че обучават родната НСС и се снима в изтребител

.
Източник: Facebook
Посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа се качи на изтребител по време на учение. Международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка – 2020“ се провежда от 14 септември до 25 септември 2020 г. в българското въздушно пространство. Часове преди това от посолството обявиха, че са започнали да обучават националната ни следствена служба.
 

"Посланик Мустафа днес с гордост застава редом с нашите съюзници България, Гърция, Румъния и Канада за подготовката "Тракийска пепелянка".

Освен с цел мисия по охрана на въздушното пространство на България, нашите изтребители F-16 са тук и за да изградим оперативна съвместимост, да споделим тактики и да се научим да воюваме заедно.

Когато тренираме заедно, ние сме по-силни заедно", написаха от американското посолство във Фейсбук.

 

От страницата на посолството става ясно още, че вчера постояният юридически съветник Джесика Ким и заместник-аташето по правни въпроси към офиса на ФБР Дъстин Оверби са провели първото от поредица обучения за активни онлайн разследвания, електронни доказателства и киберпрестъпления за Националната следствена служба на България. "Акцент в презентациите беше как разследващи и прокурори трябва да работят заедно за успешното разследване и изправяне пред съд, както и важността на международното правно сътрудничество между България и Съединените щати.", съобщават от амасадата.

 

 

Припомняче, че по-рано днес и президентът Румен Радев също посети летателната тренировката, от която посланик Мустафа показа снимки. Ръководител от българска страна е командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров.

 

В нея участват 11 типа различна авиационна техника от страните-участнички България, Канада, Гърция, Румъния и САЩ, които оперират от 7 различни военни летища.

Цялостната координация и управление на полетите се осъществява от нашата страна съвместно с представители на партньорите. В действията са включени и три типа зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската армия.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 6051 |14.07.2020 Херо Мустафа: Не е моя работа да призозавам за оставки . 32| 14329 |13.07.2020 Лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ пусна снимка на Догансарай преди Доган . 21| 5236 |11.07.2020 Мустафа Карадайъ призова за защита от ”агресора”. Пее химна на България /снимки/ . 13| 4278 |08.07.2020 Херо се похвали от магазина, че купува български стоки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads