Реклама / Ads
0| 2428 |18.06.2024 НОВИНИ

Хиляди излязоха по улиците на Йерусалим с призив за оставка на правителството на Нетаняху

.
Източник: БГНЕС
Израелската армия заяви, че скоро ще постигне всички цели на офанзивата си в град Рафах. А хиляди демонстранти излязоха по улиците на Йерусалим с призив за оставка на правителството на премиера Бенямин Нетаняху.
 

В изявлението на Израелските сили за отбрана се посочва, че вече са унищожени половината от бойните части на палестинското радикално формирование Хамас, което управляваше ивицата Газа преди нападението срещу Южен Израел на 7 октомври. Между 60% и 70% от територията на града в южната част на палестинския анклав вече се намират под "оперативния контрол" на израелската армия. Израел прогнозира, че ще са му нужни още няколко седмици, за да завърши военната си операция в града.

 

В Йерусалим хиляди израелци се събраха на митинг пред сградата на Кнесета и призоваха за предсрочни избори, както и за споразумение, което да улесни освобождаването на останалите израелски заложници, държани в ивицата Газа.





Брутални сблъсъци между демонстранти и полицията избухнаха пред частната резиденция на министър-председателя Бенямин Нетаняху. Съобщава се за няколко ранени и арестувани. Вчера израелският лидер разпусна шестчленния си военновременен кабинет.

 

Това се очакваше след напускането на един от коалиционните партньори - умерения лидер на центристката опозиция Бени Ганц и неговия съмишленик Гади Айзенкот.





Предвижда се Нетаняху да проведе консултация относно войната в ивицата Газа с тесен кръг от министри, сред които военният министър Йоав Галант и министъра по стратегическите въпроси Рон Дермер, които бяха в състава на военновременния кабинет.

 

Междувременно телевизията на йеменските бунтовници информира, че САЩ и Великобритания са нанесли най-малко шест въздушни удара срещу международното летище на град Ходейда в Йемен и още четири удара по остров Камаран в Червено море.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2485 |18.06.2024 Сеизмолог: Вероятно ще има по-слаби вторични земетресения след труса от 4,3 по Рихтер в Пловдивско . 0| 2405 |18.06.2024 Слънчево време, температурите скачат до 37° . 8| 2479 |18.06.2024 Продължават срещите на ГЕРБ-СДС с партиите за съставяне на кабинет . 5| 2569 |18.06.2024 За първи път от 24 години: Путин пристига на посещение в Северна Корея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads