Реклама / Ads
0| 3376 |22.06.2022 НОВИНИ

Хиляди посрещнаха Петков и Василев с аплодисменти пред парламента след вота

.
Пред Народното събрание
Хиляди посрещнаха с аплодисменти Кирил Петков, Асен Василев, Андрей Гюров и други представители на ”Продължаваме промяната” пред Народното събрание.
 


.

 

Днес стана нещо много хубаво. Защото видяхме как един човек, седящ на тъмно, г-н Слави Трифонов, Една мутра от Банкя, която праща смс-и на хората в Народното събрание, един човек, който стои в сараите и вече толкова години определя какво се случва посредством един човек, който днес видяхме - Пеевски, г-жа Митрофанова, която още не може да повярва, че казахме "не" на Газпром като оръжие срещу Украйна. Тези четирима човека се съединиха и решиха, че ще свалят това правителство. Наредиха на своите депутати кое бутонче да натиснат. Това коментира Кирил Петков по време на протеста в подкрепа на кабинета.


.

Това, което не разбраха е, че всички вие нямате бутонче за натискане, каза още той.

 

Приятели, знаете ли коет е хубавото нещо. Вярвам, че днес няма избирател на ИТН, които са гласували с ГЕРБ, няма избирател на Възраждане, който да се гордее за това, че гласуват с ДПС, няма хора от ДПС, които да се радват да видят огромните сараи на техните ръководители, а те живеят в най-бедните райони на България, посочи досегашният министър-председател.

 

Този вот е малка стъпка в дългия път към победата. Нищо не може да ни спре, защото сме заедно, уверен е Петков.

 

"Всички вие ни давате огромна увереност, че това, което правим, има смисъл, каза пред гражданите председателстващият Народното събрание Мирослав Иванов. Вашата подкрепа и енергия е гаранция, че тази война, която започнахме, не свършва днес, а до успешния й край", каза пред множеството доскорошният председател на парламента Никола Минчев.


"Важно е да се състави правителство, което да изведе до успешен край борбата срещу мафията", каза министърът на финансите Асен Василев. „Ако има мнозинство в парламента за такова правителство, то ще се състави, тази вечер нямаше. Но рано или късно българският народ ще гласува за такова мнозинство“, коментира Василев.


.

"Резултатът е добър, четири гласа срещу мафията ще ги има на едни следващи избори", посочи той. "Единственият кабинет, който ще направим, ще е кабинет, който да изрине мафията", каза още Василев.


Председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров изрази надежда, че при следващ опит за съставяне на кабинет ще успеят да консолидират мнозинство.

 

В задната част на сградата имаше и други протести, които са против управляващата коалиция. Един от тях е организиран от ДПС, а друг от "Възраждане".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12937 |22.06.2022 Николай Хаджигенов: Кирил Петков не разбра нищо за противника си . 0| 3895 |22.06.2022 Падна правителството на Кирил Петков: ”За” 123 гласа, 116 ”против” . 0| 3618 |22.06.2022 Кирил Петков: Асен Василев е най-подходящ за финансов министър. 7-8 депутати от ИТН се колебаят . 0| 12691 |22.06.2022 Експертът Владимир Владимиров като Ванга: Утре Кирил Петков ще вдигне ветото над РС Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads