Реклама / Ads
26| 8781 |02.06.2015 НОВИНИ

Хиляди рокери, фенове и граждани на обсада в Гърмен?

.
Рокерите са на път.....
Както обещаха преди десетина дни десетки фенове ще се присъединят към протеста на хората от Гърмен и Марчево против ромите от махала Кремиковци, който е насрочен за днес. На 2 юни изтича ултиматумът към местните и държавните власти да бъде решен въпроса с циганизацията в района.
 
Исканията на футболните агитки са да бъдат разрушени незаконните постройки над Марчево по пътя за Кавачевица, да се върне откраднатото и ромските семейства да си отидат по местата, откъдето са дошли.Те ще застанат зад справедливите искания на местните хора да им бъдат върнати земите, които в момента се населяват от ромите в Кремиковци.

Рокери от София, Пловдив и областта също ще подкрепят протеста. Те се организираха в социалните мрежи. Най-вероятно ще потеглят за Гърмен днес сутринта и се надяват органите на МВР, да не им създават пречки.

Гърмен очаква 10 000 души на шествие, което се организира в Деня на Ботев. Иван Байрактаров, който живее там и е един от организаторите на протеста, посочи, че шествието ще бъде мирно и ще настояват институциите да си свършат работата.

„Утре планираме мирен протест-шествие срещу тези, които не спазват законите в страната и живеят на наш гръб. А на наш гръб живеят в тези гета, където карат автомобили за около 10 000 лева, а се водят социално слаби и източват държавата. Тези, за които ни казват, че ги интегрират, а те нахлуват с брадви, с бухалки. Очакваме на 2 юни да дойдат около 10 000 човека от цялата страна. Нямам информация за футболни агитки. Това са граждани, които са съпричастни, защото проблемът не е само в Гърмен, а в цяла България“, коментира Байрактаров.

„Утре сме от 12:00 ч. на обяд след сирената за Христо Ботев и започва нашият мирен протест. Отиваме в посока Марчево, ще се спрем на мястото, където беше мелето, където нападнаха наши съселяни с брадви. Ще обясним на всички пристигнали какво се е случвало през годините. Търпели сме, били сме толерантни, но вече чашата преля и държавата трябва да се вземе в ръце“, обясни Байрактаров. Междувременно лидери на футболни фенове се събират от цялата страна в Гърмен за подготовката на демонстрация утре. Отиваме като граждани, коментира Димитър Ангелов – Дучето, който ръководи една от агитките на ЦСКА.

Очаква се на мястото на протеста да има много жандармерия, полиция, началници и депутати от София.

Подбудителят на конфликта , сегашния директор в близкото село Огняново и бивш депутат от ДПС Ахед Башев, се е покрил в миша дупка. Но специално за 6 май той е изпратил на електората си от циганската махала над Марчево две-три агнета, ракия и бира, свидетелстват за Фрог хора от селото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5515 |01.06.2015 Хиляди коли затапиха "Цариградско шосе", чака се часове . 0| 4493 |24.05.2015 Хиляди евакуирани в Непал . 10| 4468 |17.05.2015 Десетки хиляди скандираха срещу Груевски . 7| 4261 |17.05.2015 Хиляди се събират в Скопие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads