Реклама / Ads
1| 2163 |17.10.2024 НОВИНИ

В хладилника, вместо кремация: Нови данни за схемата на 25-годишен мъж от Пловдив

.
Източник: БГНЕС
Нови разкрития по аферата с фалшивите кремации в Пловдив. Обвиняем за схемата е собственик на траурна агенция. Пред медиите разследващите обясниха, че телата на покойниците са били държани в хладилна камера, а на близките им били давани урни с неясен прах в тях.
 

25-годишният собственик на траурната агенция е в ареста. След минути магистратите в Пловдив трябва да преценят дали да го оставят в ареста за постоянно.

Към момента собственикът на траурната агенция Николай Амбарев се разследва за два случая на фиктивни кремации - на мъж и жена, починали преди повече от месец, предаде NOVA.







„Схемата е следната - собственикът на погребалната агенция е взимал пари като е казал, че е извършена кремация на телата на починалите на близките. Взимал е съответните суми в порядъка на малко над 800 лева. Като в последствие е предавал на близките урни с неустановен до момента прах в тях”, обясни зам.-районния прокурор на Пловдив Пламен Пантов.

 

В хода на разследването полицията е установила, че телата на починалите не са били кремирани. Откриват в камера на Централните гробища в Пловдив.

 

„В помещение в хладилна камера за съхранение на починали има тела, които стоят необичайно дълго време, така да го кажем. Колегите от 6 РПУ веднага са се заели с проверка на сигнала”, каза гл. комисар Николай Кирков, зам.-директор на ОД на МВР-Пловдив.

 

Хладилната камера, в която се съхраняват телата е собственост на друга погребална фирма. Управителят ѝ обясни, че я отдава под наем на няколко траурни агенции, включително имал и договор с Николай Амбарев.

 

„Всяка морга си работи с определени хора, с които си прецени. Няма как да се усъмня в нищо. Не знаем случаите. Не знаем кой как работи, как процедира. Колко време са оставали телата- нищо не мога да кажа”, казва Недялко Рангелов, собственик на хладилна камера.

 

При претърсване в офисите на траурната агенция са намерени документи, доказващи измамата, твърди полицията и допуска да има още случаи с фиктивни кремации.







„Тепърва разследването ще започне да изследва всички извършени погребения от тази погребална агенция”, заяви още Кирков.

 

Собственикът Николай Амбарев е отказал да дава обяснения пред разследващите. Срещу него е повдигнато обвинение за измама и го заплашва затвор от 1 до 6 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2142 |17.10.2024 Близо 1 млн. лв. спестиха на гражданите и бизнеса чрез Централния регистър на особените залози . 2| 2184 |17.10.2024 Камала Харис промени стратегията, застана пред консервативната FoxNews . 0| 2163 |17.10.2024 Земетресение с магнитуд 5,9 по Рихтер разтърси Източна Турция . 4| 2221 |17.10.2024 Северна Корея е изпратила 10 000 войници на Русия, посочи западен източник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads