Реклама / Ads
22| 4957 |16.05.2021 НОВИНИ

Хората ще се трепят и ще умират на пътя като пилци, докато разрешават на тировете да нощуват на пътя

.
Една абитуриентка няма да посрещне утрото на своя бал. А един младеж никога повече няма да духне свещите за рождения си ден. Причината е, че тези двама млади хора загиват на място при нелепи обстоятелства, след като колата им се врязва в случайно спрял за почивка ТИР на бул. „България“ в Русе.
 

Експерти по пътна безопасност многократно алармират, че подобни трагедии са се превърнали в норма у нас заради факта, че шофьорите на  тежкотоварните камиони остават да почиват и дори  да нощуват на пътя, макар това да не е разрешено по закон. В Европа подобно нещо не може да се случи, защото за водачите се осигуряват специални места за отдих. „Всяко задълго спряло превозно средство на пътя, особено през нощта, е бомба със закъснител“, допълват експертите и уточняват, че възможността да се случи най-лошото нараства многократно.

 

 През октомври м. г. четири души се простиха с живота си по сходен начин край „Лесово“. Тогава микробус се заби в последния от поредицата спрели на пътя камиони, чакащи да влязат в Турция.  12 от пътуващите още дълго ще помнят ужаса, заради тежките травми, които получиха. В началото на година шофьорът получи присъда от 6 години затвор.

Въпреки наказанието, смъртните случаи при идентични катастрофи продължават. Изход да не умират хората като мухи има.

 

Достатъчно е да се спазват законите на страната, да не се позволява на тировете да спират където си намерят за добре, както и да се прилага европейския опит с изграждането на специални места за отдих на водачите, които изминават стотици хиляди километри. В противен случай всички се въртят в омагьосан кръг, докато не влязат в сухата черна статистика на пътните инциденти с фатален край.   

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5933 |15.05.2021 Петър Волгин: Хората, били на хранилка при ГЕРБ, сега се изкарват първи борци срещу „тоталитаризма на ГЕРБ“ . 5| 3399 |13.05.2021 Политолог: Само празният хладилник обединява голяма част от хората . 6| 4187 |13.05.2021 Татяна Дончева: Хората, които са слуги на ГЕРБ, трябва да бъдат отстранени от държавната администрация . 20| 5057 |11.05.2021 Калоян Янков: Борисов и управлението му потъват. Хората могат да дишат спокойно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads