Реклама / Ads

16| 4333 |18.03.2021 НОВИНИ

Хотелиерите бесни: Затворете ни изцяло и платете сметката

.
Властта си измива ръцете чрез противозаконни мерки, затваря хотелите, а не компенсира бизнеса. След като кабинетът има воля да затвори ресторантите в местата за настаняване, незабавно трябва да направи това и с хотелите и без забавяне да плати компенсации на бизнеса в пълен размер. При затворени ресторанти в хотелите е ясно, че туристи няма да има. Това е трети път от началото на пандемията. Кой ще плаща заплати на персонала и разходи на бизнеса? Кой ще връща пари за направени резервации?

С тази остра позиция излязоха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), часове след като стана ясно, че държавата затваря отново заради COVID-19. 


ФрогНюз припомня, че от понеделник в рамките на 10 дни редица сектори ще преустановят за пореден път своята дейност. В тях влизат и ресторантите към хотелите.


"Местата за хранене в хотелите следва да реорганизират работата си като осигурят хранене по стаите", посочи днес здравният министър проф. Костадин Ангелов. 


От БХРА обаче са категорични - след като държавата взима мерки, тя незабавно дължи и пълни финансови компенсации.


Ето и цялата позиция на асоциацията: 


Забранете изцяло работата на хотелите и ни платете компенсации или ни оставете да работим при спазване на досегашните мерки


Работата на хотели без заведенията в тях е нарушение на Закона за туризма и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) изразява категоричното се несъгласие с така обявените мерки. В случай, че Националния щаб счита, че трябва да се преустанови тяхната дейност, да затвори хотелите изцяло е да плати сметката. Не може хотелите да се превръщат в луксозни общежития, да принуждавате нашите гости да се хранят в стаите, което е в пъти по-нехигиенично и опасно.


За пореден път властта си измива ръцете чрез мерки, с които нарушава закона. За пореден път се затварят хотелите реално, а не се компенсира бизнеса. След като кабинетът има воля да затвори ресторантите в местата за настаняване, незабавно трябва да направи това и с хотелите и без забавяне да плати компенсации на бизнеса в пълен размер. При затворени ресторанти в хотелите е ясно, че туристи няма да има. Това е трети път от началото на пандемията. Кой ще плаща заплати на персонала и разходи на бизнеса? Кой ще връща пари за направени резервации? Още повече, че когато хотелите и заведенията към тях бяха отворени единствено за гости на местата за настаняване при спазване на всички мерки за сигурност, не бе отчетено увеличение на случаите на заразени с COVID-19.


След като държавата взима мерки, тя незабавно дължи и пълни финансови компенсации на хотелите, на всички заведения за обществено хранене и развлечения и на всички други затворени бизнеси.


Очакваме правителството веднага да обяви и изплати обезщетения за бизнеса и заетите в хотелите и да се платят компенсации за настоящото затваряне и досега обещаните и забавени плащания във всички заведения за обществено хранене и развлечение и техния персонал, в противен случай сваляме доверието от хората взели това решение и ще защитим правата си с всички законови средства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 12| 2613 |02.03.2021 В РСМ бесни: Имаме ли президент, който да отговори на провокациите на Румен Радев? . 19| 9936 |13.03.2020 Лекари: В средата на април ще е пикът, затворете моловете и чалготеките! . 3| 3520 |20.01.2020 Хотелиерите и ресторантьорите готвят протести, искат 9% ДДС . 8| 4459 |25.09.2019 Всички дъщерни дружества на ”Томас Кук” обявиха фалит, хотелиерите ни търсят адвокати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ