Реклама / Ads
0| 7742 |21.05.2022 НОВИНИ

Христо Грозев: За руските служби войната е загубена. Възможен е преврат

.
Войната на Русия в Украйна е загубена и висшите служители по сигурността на президента Владимир Путин разбират, че превратът вече е реална възможност.
 

Това заяви българският журналист Христо Грозев, цитиран от “Daily Mail”.

 

Според него елитите в ГРУ и ФСБ са най-вероятните, които ще се опитат да свалят Путин, тъй като знаят истината за случващото се на място.

 

По думите на Грозев действията вече са започнали и се търсят начини елитите да изнесат парите и семействата си от страната в очакване на падането на Путин. 

Грозев заяви, че преврат може да предизвика заповед на Путин за ядрен удар. 

 

“Ако някой не я изпълни, това ще бъде сигнал за неподчинение. И може би дори физическа смърт на Путин. Докато не е сигурен, че всички ще го изпълнят, той няма да даде тази заповед“, допълни още той.

 

Според Грозев тъкмо тези опасения пречат на руския президент да издаде заповед за национална мобилизация, която би увеличила числеността на войските на Москва в Украйна и би променило хода на войната в полза на Кремъл. Възможно е обаче тъкмо такава заповед да предизвика масова реакция в обществото, тъй като това би означавало признаване на провала на “специалната военна операция”, която досега според Кремъл търпи успехи. 

 

“Без да прибегне до ядрени оръжия или до обща мобилизация, Русия няма почти никакъв шанс да спечели войната”, смята Грозев.

 

По думите му високопоставени фигури във ФСБ и ГРУ се подготвят за времето след Владимир Путин. 

 

“Това са онези части от силите за сигурност, които знаят опасностите за режима, и самите те сега подготвят своето бъдеще. Някои от тях търсят възможност да изведат семействата си от Русия, всички търсят начини да прехвърлят натрупаните пари (в много случаи пари от корупция) в долари и евро. Това вече е своеобразно предателство от страна на тези хора, защото те не следват идеологическите заповеди на Кремъл, а се подготвят за една алтернативна реалност", смята още експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5783 |20.05.2022 Люта битка на руските ПВО и украински дронове . 0| 3538 |19.05.2022 Кремъл: Бъдещето на руските окупирани региони в Украйна зависи от „волята” на живеещите там . 0| 3219 |19.05.2022 Иво Христов в ЕП: Войната не трябва да е повод за енергийно самоубийство на Европа . 0| 4817 |19.05.2022 Генералният щаб на Украйна: Настъплението на руските окупатори буксува в четири направления

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads