Реклама / Ads
37| 5575 |29.08.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: На 7 август отидох при Трифонов, за да го призова да поправим грешките с третия мандат

.
Христо Иванов Източник: стопкадър, Нова телевизия
На 7 август отидох при Слави Трифонов, за да го призова да поправим грешките с третия мандат. Най-важното е, че това беше единствената ми среща с него и то в последната седмица. Жалко е да вадиш някакви срещи, за да създадеш интрига. Това каза по Нова телевизия съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. По думите му било важно да обясни своите мотиви лично на лидера на „Има такъв народ“. Според Иванов с изявите си, колкото и редки да са те, Трифонов взривил възможността изобщо да има политически разговор.
 

„Мисля, че когато се издъниш, в качеството си на мандатоносител, след това да започнеш да вадиш някакви срещи, в опит да създадеш интрига - е доста жалко. Стилистиката на разговор, начинът, презумпцията, че той ще слага на масата едни „котки в чувал” и ще казва „обичаш ли ме, или не ме обичаш” - това са абсолютни инфантилщини“, добави той.

 

Той посочи, че не е казвал на Слави Трифонов, че има чувството за влияние на ДПС. „Аз не се интересувам дали се е виждал с Движението, или не. Виждам, когато едно управление се сглобява - дали в него се залага имунитет от възможността на Сарая да влияе или не”, допълни Иванов. 

 

По думите му от „Има такъв народ“ са предложили абсолютно непригоден състав на Министерския съвет. „Бяха предложени политики, които не отговаряха на нашите ангажименти. Предложеният процес беше едностранен и удари чувството за достойнство на хората, които са ни избрали. Те не са излезли да протестират срещу един лидер, който концентрира власт в себе си и се опитва ултимативно да налага решения, за да получат друг такъв”, заяви съпредседателят на „Демократична България”.

 

„Когато казваш, че с 65 депутати от необходими 121, ще определяш всичко, ти ще сложиш едни хора, които са очевидно непригодни, които са идеалните бушони и пощенски кутии. И когато ти кажеш, че ще има плаващи мнозинства, без да се ангажираш с дълготрайно писмено споразумение как ще се вземат решенията, отваряш вратата, структурно, за корупционни влияния. Най-добрите в това отношение са ДПС”, категоричен е той.

 

„Г-н Трифонов е концентрирал в себе си всички решения в „Има такъв народ“. Аз с кого да говоря“, попита съпредседателят на „Демократична България“.

 

„Ние смятахме, че шансът да има правителство е с третия мандат. За да можеше той да се реализира, трябваше да има преговори преди това, преди даването на мандата, така че да не позволим този акт на даването на мандата да ни вкара в още по-сложна ситуация. Между другото това бе и смисъла на разговора ми с г-н Трифонов. Аз отидох да го призова с третия мандат да опитаме да поправим грешките, които не успяхме да изчистим на етапа на първия. Това обаче изискваше предварителни разговори. Корнелия Нинова обаче отказа – каза, че било неконституционно. Това е пълен абсурд. Това, че беше отказан този предварителен разговор, обрече третия мандат“, смята Христо Иванов.

 

„Оттук нататък всичко, което се прави с този трети мандат е предизборна борба, предизборна кампания на г-жа Нинова. Мнозинство няма, а без мнозинство всички разговори са само предизборна кампания“, обясни той.

 

Той не даде конкретен отговор дали „Демократична България“ ще участва в разговорите с БСП.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3838 |29.08.2021 Проф. Ива Христова: Вървим в подножието на върха на новата COVID вълна . 4| 4103 |27.08.2021 Христо Стоичков: Велик отбор с велика публика! . 31| 24568 |27.08.2021 Христо Иванов отвърна на удара: ИТН да не се държат авторитарно като ГЕРБ . 34| 18904 |27.08.2021 Тошко Йорданов: Христо Иванов е виновен за това, че мандатът стигна до БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads