Реклама / Ads
0| 4624 |19.03.2022 НОВИНИ

Христо Иванов: Да даваме 300 млн. на Путин не ни ли прави част от войната? А бронежилетки за Украйна...

.
Христо Иванов
”Ние сме просто, извинявам се, със свалени гащи”, това заяви Христо Иванов, съпредседател на ”Демократична България”. Така той коментира позицията на България спрямо войната на Русия в Украйна. ”Демократична България” ще настоява за еърполисинг, за бързо, масирано инвестиране в превъоръжаване и модернизация.
 

"Защото пак се готвим да дадем 300 млн. лв. на Путин, това не ни ли прави част от войната? Да даваме бронежилетки и каски на Украйна ни прави част от войната, а да даваме кинти на Путин, това не ни прави част от войната, така ли? Хайде да сме малко по-сериозни", заяви още Иванов пред Дарик.


Той бе категоричен, че българският интерес изисква Украйна да надделее във войната, инициирана от Русия. И България трябва да е готова да помогне за това по всякакъв начин, по който може.


"И е абсолютно несериозно да се говори, за първи път ще употребя толкова остра дума по отношение на нещо казано от президента Румен Радев, че това ни прави част от войната", заяви Иванов.


"Част от войната ни прави нейната характеристика. Путин води тази агресия, за да предефинира международния ред. От това дали ще успее, фундаментално ще се променят условията за националната сигурност на България. Ние ще стоим ли да се питаме на кое място сме в списъка на Путин от потенциални огнища за дестабилизация - в първата петица ли сме или в първата десетка. Първо преди нас са Молдова, Република Сръбска и Косово ли са, или сме малко преди Косово", коментира Иванов.


"Въпросът е да се защитим. Най-добрата ни защита в момента е в Украйна и в бързо минаване в режим на адекватност на нашите служби, които трябва да започнат да оценяват рисковете адекватно. И на нашия политически и военен естаблишмънт, който да се съгласи около една решителна модернизация на българската армия с оръжие от НАТО, което ни прави технологично независими, което трябва да се случи много бързо, за да не сме със свалени гащи", изтъкна съпредседателят на "Демократична България".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5034 |19.03.2022 Христо Иванов: Прокуратурата замита под килима отговорността на ГЕРБ, има двоен стандарт . 0| 3205 |18.03.2022 Христо Иванов: Има много въпроси без отговор . 0| 2832 |17.03.2022 Даваме хуманитарна помощ за 1 милион 412 хиляди лева за Украйна . 0| 3158 |17.03.2022 Бивши военни министри: Не можем да си позволим да даваме военна помощ, трябва да искаме такава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads