Реклама / Ads
2| 3480 |26.05.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Действията на ДАНС бяха откупуване на Борисов, а не сериозни стъпки по отношение на руското влияние у нас

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
Досега Борисов 10 години си затваряше очите. Става дума за закъснели действия на доста ниски нива. Може да се погледнат действията на досегашното ръководство на ДАНС по-скоро като откупуване на Борисов, отколкото като сериозно действие по отношение на руското влияние в България.
 

Така лидерът на „Да, България“ и съпредседател на „Демократична България“ Христо Иванов коментира пред БНР лидерът изявлението Бойко Борисов, че след като сменят директора на ДАНС - няма да има вече задържани руски шпиони, като определи проведените действия за закъснели.

 

Според Иванов освобождаването на шефовете на службите ДАНС и ДАР не е изненада.

 

„То е неизбежно. Предложението за смяна на директора на ДАНС е логично. Досегашното ръководство на Агенцията има много неща, за които да бъде критикувано", смята той. По думите му в коалицията ще обсъдят принципния въпрос за назначаване на титуляр за шеф на ДАНС от служебно правителство.

 

Съпредседателят на „Демократична България“ определи като дезертиране от поста и бламиране на националната сигурност излизането в неплатен отпуск на директора на ДАНС Димитър Георгиев.

 

Според Христо Иванов „пълното разплитане по скандала с подслушването на политици ще стане, ако в 46-ия парламент има мнозинство, което е решено да изчисти системата на националната сигурност и да отговори натрупаните през годините много въпрос“.

 

Според него това може да стане само от редовно управление:

 

„Затова казвам, че е принципен въпросът до каква степен е разумно и легитимно служебен кабинет да придвижва такива назначения“.

 

Христо Иванов уточни, че нито той, нито Атанас Атанасов твърдят, че самите те са били подслушвани, а е въпрос на граждански дълг да изяснят фактологията около това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3182 |26.05.2021 Проф. Минчо Христов: ББР дава кредити на свои хора с ниски лихви . 7| 3393 |25.05.2021 Проф. Минчо Христов: БСП достойно защитаваха исканията на хората в парламента . 23| 3169 |25.05.2021 Държавният глава: Категорично осъдихме действията на Беларус по принудителното кацане на самолета в Минск . 0| 3137 |25.05.2021 Политологът Б. Попиванов: Коалициите са аритметика, не политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads