Реклама / Ads
44| 7199 |15.07.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Не искаме нито порции, нито постове

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
Компанията в опозиция и компанията в управление би могла да бъде най-различна, заяви в интервю за БНР съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.
 

Ясно е, че имаме политическа криза и тя не може да бъде разрешена, без да се реши проблемът корупцията - това е диагнозата. Докато не се появи парламент, който да осъществи лечение, тази криза ще стои, смята Иванов.

 

Ако има правителство на малцинството само с гласовете на ИТН, това много бързо ще се превърне в целувка на смъртта, предупреди съпредседателят на ДБ. По думите му то „ще се превърне в поредното правителство, което ще се носи по вълните на едни неясни мнозинства и винаги по тези вълни ще виждаме медузите на ДПС“.

 

Много хора имат интерес да сведат разговора до интрижки за постове, заяви Иванов. „Не искаме нито порции, нито постове“, декларира лидерът на „Да, България“, според когото така разговорът се 


.

 

По повод пост на Тошко Йорданов в Тиутър, Христо Иванов коментира, че Фейсбук може лесно да се запълни и нахрани с мемета, клипчета и снимки и това е „сигурен начин да не проведем сериозен разговор“, което по един или друг начин ще бъде оценено от избирателите, независимо кога ще бъдат следващите избори.

Запитан ако парламентарната рулетка се завърти и третият мандат бъде връчен на ДБ Христо Иванов поясни:

 

„Нямаме готово правителство. Изобщо не е воден такъв разговор. В момента нашият фокус е върху първия мандат.“

 

Според него „тези шумове отразяват по-скоро притесненията на Бойко Борисов“.

Относно възможността министри от служебното правителство да продължат да работят в следващ редовен кабинет, Иванов отбеляза, че ако бъде поставена такава идея, биха я обсъждали „министър по министър“.

 

„Има в този кабинет хора, за които бихме поели политическа отговорност на драго сърце“, подчерта Христо Иванов, като посочи още, че силно не одобряват министрите на транспорта и енергетиката, „които са потънали в сарайско мълчание“.


 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 6998 |13.07.2021 Христо Иванов: Хората викаха: „Оставка” за Гешев. Ние трява да прекъснем модела на Доган . 29| 6959 |13.07.2021 Христо Иванов: Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, а на нечия друга . 10| 5042 |12.07.2021 Борис Попиванов: Правителство на ИТН ще бъде утвърдено, но с леко променен състав . 15| 4824 |11.07.2021 Христо Иванов: Трябва да свършим една голяма работа - правосъдието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads