Реклама / Ads
26| 6703 |08.09.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Ще обезкостим властта на Гешев. Няма да превръщам срещите си с хора в медийно позорище

.
Христо Иванов
Нека да заявим, ДБ бе създадена и първото, което направихме е да очертаем разбирането си за модела ГЕРБ и модела „Борисов“. От предишното съществуване си направихме важни поуки. Това каза в ”Честно казано” по Евроком съпредседателят на ДБ Христо Иванов.
 

Много е важно да заложим на дългосрочен политически проект. Последователно е да дефинираме кои сме ние. Ясно знаем, че когато говорим за модела „Борисов“, говорим за една ешалонирана върхушка, скрепена с едни неща, които будят съмнения за криминални дейности. ГЕРБ като първа задача, заедно с ДПС, трябва да ги държим трайно извън властта. Това е централната ни политическа кауза.

 

Длъжен съм да отговарям в парламента на всички въпроси, които получавам. Дори когато си даваш сметка, че това може да се манипулира. Спецпрокуратурата е политически орган и затова трябва да бъде закрит. Нека посещението на Гешев в НС да не се превръща в сублимен момент. Да си мислиш, че ще водя коалиционни преговори с ГЕРБ и ще се скатавам от Гешев, е форма на амнезия. Гешев се появи едни-два пъти. След това ще трябва да се появява всеки път, когато го повикат. Един път ще може да се прави на идиот ли беше казал Борисов?! Да, то ще се прави, че няма правомощия да влияе. Но ние ще обезкостим неговата власт. Тя не се свежда до отделни въпроси. Да, ще прави номера, ще избира кога и как да се появява.

 

Кой провали заседанието на правната комисия, когато трябваше да се гласува закриването на спецпрокуратурата.  Провалиха го двама симпатични колеги от БСП-/ бел. ред водещата добави имената на Крум Зарков и Явор Божанков/. Това заседание беше тутакси закрито. Радев е в кампания. Срещу него има особена коалиция на враждуващи сили, част от която уж го подкрепят – БСП и ИТН. Трябва да осъществим много добър фокус върху закона за съдебната власт. В тази работа нямаме много съюзници.

 

Кръгът е сложен. В това, което се случва има неконспиративен смисъл. Бяхме 12 години в полуавторитарен личен режим на Борисов. Винаги е имало една партия, която печели. Винаги неотменими са ДПС. Слави се опита да се държи сякаш е следващия голям. Счупването на тази нагласа е трансформация изобщо за политиката. В следващият парламент няма да може да има концентрация на едно място. Това означава разговор. Кой носи отговорност, как се е взело едно или друго решение – това трябва да е публично. Ние няма да се правим на идиоти и няма да казваме, че ще провеждаме всичките си разговори публично.

 

Слави концентрира господарски обем от решения в ИТН. Ние трябваше да започнем много от рано този разговор. Прозрачни трябва да са ключовите решения. Когато г-н Трифонов ме покани на този разговор, дълго разсъждавах дали да отида. Бяхме се разбрали да е частен разговор.  За първи път се срещахме. Направих си някои изводи. Лесно е да скоча и аз да разказвам някакви неща, но не съм си позволил нито един цитат. Имам лош навик да ценя собствената си самооценка.

 

Реших да се отзова на поканата, няма да коментирам теми за здравето му. Ние ще трябва да комуникираме. Свършил съм си работата. Аз ще разговарям с политическите сили, с които има да се върши работа. Няма да превръщам срещите си с тези хора в медийно позорище. Не зная, след като те го правят, как ние ще комуникираме в следващия парламент.

 

Обясних на г-н Трифонов защо ние не подкрепихме неговото първо правителство и да му кажа как можем да спасим третия мандат. Бях длъжен да го направя. Няма да вадя избрани фрази от този разговор.

 

Имаше хора, които избраха да копаем, да изградим това, което ни държи сега заедно. Други си дадоха сметка, че са готови да влязат в избори, но не и в политическо строителство. На Кирчо /бел. ред. Кирил Петков/ му се отвори възможност за проект с биологическия факултет. Той избра да прави това,  на него му се отдава. Подкрепяме го. те имат право да вземат своите политически решения. Но няма да превръщаме общуването си в медиен сюжет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11728 |08.09.2021 В „Честно казано с Люба Кулезич“: Христо Иванов с разбор на един несъстоял се парламентарен годеж . 3| 3033 |08.09.2021 Христо Проданов, БСП: За мен е чест вдигането на доходите на възрастните хора . 6| 4003 |03.09.2021 Христо Панчугов: Най-тъжното на този парламент са действията на партиите да следват частния си дневен ред . 27| 4574 |02.09.2021 Христо Иванов призова БСП да забави връщането на мандата заради ЗСВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads