Реклама / Ads
4| 3055 |30.01.2023 НОВИНИ

Христо Иванов: Целта ни е първият мандат, за да наложим своя дневен ред за управление на България

.
Източник: личен архив
“Демократична България” и “Продължаваме промяната” трябва да изберат най-добрия вариант за постигане на най-силен ефект - първо място на изборите през април 2022-а година.
 

Това заяви Христо Иванов пред журналисти в сградата на Народното събрание. “Единственото, което ме интересува, е максималният ефект за страната. Историческата задача пред нас изисква България да излезе от тази спирала на безперспективност и на липса за възможна промяна”, добави председателят на парламентарната група на ДБ.

 

Иванов разясни, че преговорите между двете формации трябва да започнат в първия възможен момент, а разговорите ще се водят конфиденциално и на много нива. Въпреки ограниченото време, диалогът ще е с фокус върху настоящите програми на двете формации и комуникационната стратегия в хода на предизборната кампания. Той подчерта, че ДБ и ПП си имат ясни идентичности и гласоподавателите им няма от какво да се притесняват.

 

“Не мисля, че можем да разделим страната на две Българии - добра и лоша. Една ни е държавата. Просто добрите са тези, които могат да съставят такъв дневен ред и да съберат подкрепа за него, така че България да излезе от кризата и да се възползва от възможностите пред нея”, каза още народният представител. Според него е важно в предизборните листи да попаднат лидери, които могат да мобилизират волята на хората да гласуват.

 

Относно промените в Наказателно-процесуалния кодекс, които целят създаването на ефективен механизъм за контрол на главния прокурор, Иванов заяви, че приемането им на второ четене зависи от мнозинството на ГЕРБ и ДПС. Двете формации провалиха кворума в пленарно заседание миналата седмица, с което пропиляха ценно време за работа на отиващото си 48-о Народно събрание.

 

Иванов подчерта, че заседанието се е провалило заради решението на ГЕРБ да не се регистрират, въпреки че са били в парламента. “Настоящият законопроект е най-доброто, което имаме на законодателно ниво. Приемането му на второ четене би било изключително важен знак - както вътрешнополитически, така и към нашите партньори”, заключи Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3388 |29.01.2023 Христо Иванов: Идва време да се търсят големите обединителни задачи пред нацията . 4| 3710 |29.01.2023 Христо Проданов: Манолова минава през трупове за постове и власт, няма как да обедини лявото . 6| 5167 |28.01.2023 Христо Иванов: Виждаме какво става, когато властта се въргаля на улицата . 22| 6487 |26.01.2023 Анализаторът Дани Иванов: Повратен момент - Западните държави дават на Украйна настъпателно оръжие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads