Реклама / Ads
3| 3250 |26.07.2021 НОВИНИ

Христо Проданов, БСП: Трябва да има правителство

.
Христо Проданов
„БСП е с виждане, че е трябва да има правителство, защото има важни въпроси, които трябва да бъдат решени като актуализацията на бюджета, преизчислението на пенсиите, Планът за възстановяване и развитие“. Това заяви Христо Проданов от БСП .
 

„Националният съвет даде мандат на преговорния екип да настоява за социалните политики, свързани с доходите на хората – преизчисляването на пенсиите, образованието и науката, здравеопазването и разбира си борбата с корупцията“, посочи той пред bTV по повод преговорите с ИТН за съставяне на кабинет.


Според него през последните 12 години управлението на България е имало една единствета посока – кражби и корупция. „Трябва да баде зададена посока за развитие, която да бъде следвана дългосрочно“, каза той.


За служебния кабинет от БСП имат добра оценка, отбеляза Христо Проданов. „Най-важното е, че организира честни избори, до голяма степен се справи с купения и корпоративния вот и това до голяма степен се отрази на резултатите на ГЕРБ“, посочи той.

 

По думите му голяма част от държавите в ЕС вече са получили оценка на плановете си за възстановяване и развитие и припомни, че става дума за милиарди, които ще допринесат за съживяването на икономиката на България.


По темата за преговорите с ИТН, социалистът коментира: „Националният съвет ни даде мандат на преговорния екип да настоява за решенията и политиките във връзка със социалните теми – увеличение доходите на хората, преизчисляването на пенсиите, образованието и науката, здравеопазването. Това за нас са основните теми, както и борбата с корупцията, тъй като тя е в основата на всички проблеми”. Проданов коментира още, че е нужна и съдебна реформа, която не трябва да бъде „козметична”, а да се направи така, че да започне съдебната система да работи в полза на гражданите.


По повод протеста пред „Позитано 20” в деня на Националния съвет и исканията за оставка на председателя на партията, Проданов изтъкна: „Тази манджа се претопля вече пета година. Героите са едни и същи. Някои от тези лица от протеста не ми вдъхват никакво доверие. Влияят зле на авторитета на БСП. Ако искат конструктивен диалог и промяна, това трябва да се случи в изпълнителните органи на партията. Всеки има право на мнение, но това да става там, където е необходимо”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5459 |26.07.2021 Бабикян: Трябва да демонтираме отвратителната власт, която превърна българите в бедни, болни и нещастни хора . 9| 14156 |25.07.2021 Маршал Харис: Гешев трябва да бъде отстранен, а България да реформира законите си, за да не се появи поредното чудовище . 32| 86803 |25.07.2021 Асен Василев: За да дава на пенсионерите, Борисов е трябвало да взима от „приятелите“, с които играе, а не от полицаите и учителите . 10| 4633 |24.07.2021 Христо Иванов: ДПС - на диета от властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads