Реклама / Ads
5| 3431 |15.02.2022 НОВИНИ

Христова и Пиргова се сджафкаха претоплена манджа ли е „БарселонаГейт“. Киряков видя люта битка между МВР и прокуратурата

.
Проф. Мария Пиргова, Георги Киряков, проф. Антоанета Христова Източник: bTV
Проф. Антоанета Христова нададе вой само ден, след като лъсна испанското разследване за „Барселонагейт“, а премиерът Кирил Петков потвърди, че снимки на Бойко Борисов присъстват в доклада, предаден на МВР. Според политическия психолог фокусът около Барселона бил изкуствен.
 

„Българската прокуратура отдавна е сезирана по темата и отдавна е в контакт с испанските власти по скандала за Барселонагейт. От вчера и оня ден има едни движения в публичното пространство, които са интересни от гледна точка на анализ. В момента има очевидни проблеми с повишаването на цените, очевидно е, че в края на тази седмица са обявени протести, очевидно е, че правителството има нужда от кризисен пиар“, изтъкна тя в ефира на bTV. 

 

За нея било несериозно министър-председател да се занимава с изрезки от вестници. „Това е кьорфишек”, каза тя. „Намираме се в една огромна неизвестност. Планът за възстановяване - някой да знае какво пише в него?”, попита Христова, без да спомене, че на 11 февруари имаше голяма дискусия с бизнес и синдикати по темата.

 

Според политолога проф. Мария Пиргова, известна с левите си убеждения и един от яростните защитници на кабинета „Орешарски“, това било безсилие на Европа – на европейска прокуратура, Кьовеши и т.н., защото ставало дума за явно пране на пари, а институциите се оказвали безсилни.

 

„В основата на това безсилие е българската прокуратура и това не е претоплена манджа, но това са проблеми, които са нерешими“, посочи тя.

 

Според нея трябва да се раздвижи законът за съдебната система.

 

„Цяла Европа знае, че става въпрос за пари. Естествено, че не е на името на нашия министър-председател – трябва да има разследване”, добави Пиргова.

 

„Информацията е предоставена на българската прокуратура отдавна Предоставяйки тази информация и на друга институция, подклаждат вече доста сериозната битка между МВР и главния прокурор“, коментира и политологът Георги Киряков.

 

„Силата на институциите е в прокуратурата, в МВР, в Министерския съвет и Народното събрание. Ако няма мотивация от вътре, ще сме свидетели на това, което се случва сега – битки за надмощие, за преразпределение и някакви хора, които наблюдават от страни и се чудят как да си платят сметките“, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3077 |08.02.2022 Проф. Ива Христова: 90% е доминацията на Омикрон у нас . 8| 3116 |08.02.2022 Милка Христова, СОС: Повишението на цената на билета за градския транспорт е несправедливо . 11| 9856 |05.02.2022 Проф. Ива Христова: От април вълната ще е изчезнала . 5| 3088 |04.02.2022 Милка Христова: Съдът отмени цените на билета от 1.60 лв. и на останалите превозни документи в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads