Реклама / Ads
10| 3711 |15.02.2022 НОВИНИ

Спецпрокуратурата увърта: По ”Барселонагейт” трябва да се разкрие банкова тайна на испанска банка

.
90% по разследването за къщата в Барселона са извършени. Трябва да се анализира информацията и от Испания. Не сме запознати с испанската информация, тъй като тя е основополагаща. Трябва да се разкрие банкова тайна в испанска банка. Това съобщиха от Спецпрокуратурата по казуса “Барселонагейт”.
 

Разпитани са свидетели. Бойко Борисов е бил разпитан по време на разследването. Борислава Йовчева и семейството ѝ също са били разпитани, стана ясно по време на брифинга на спецпраокуратурата.

 

Христо Кръстев, говорител на СП потвърди, че в документите от ДАНС действително има снимки, свързани с бившия премиер Борисов. На този етап обаче не може да се потвърди нито кой е източник на тази документация, нито от кого е поръчана. "Снимките са от медийни публикации от България и Испания, прокурорът по делото е изискал вече данни от ДАНС кой и на какво законово основание е поискал тази информация и кой е изпратил тази информация в България. Няма автор на този доклад, няма подпис или печат", поясни Кръстев.


От спецпрокуратурата обясниха, че са изискали документи от Испания с две европейски заповеди за разследване. Получени към момента са документите само от едната заповед, като те са 219 страници на испански. Поръчан е експресен превод, както на тази документация, така и на данните, предоставени от ДАНС, които са 26 страници на английски. Все още се чакат данните по втората заповед.


"Поставени са много въпроси от наблюдаващия прокурор, но в момента не можем да кажем нищо от съдържанието, защото са на чужд език", допълни Христо Кръстев.

 

"По повод твърдението на вътрешният министър, че в МВР са получени материали от Испания, наблюдаващият прокурор е разпоредил те да ни бъдат предоставени. До момента това не е направено", каза още Кръстев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4924 |15.02.2022 По искане на МВР! ВКП отмени отказ на спецпрокуратурата да разследва депутата от ГЕРБ Христо Терзийски . 10| 3358 |15.02.2022 Рашков е изпратил доклада по ”Барселонагейт” на Гешев . 28| 99828 |15.02.2022 Само във Фрог: Борислава от ”БарселонаГейт” се развела преди три месеца. Бившият й е съдружник с Мацола – бос от СИК . 6| 8084 |02.02.2022 Шефът на МВР за ”БАРСЕЛОНАГЕЙТ”: Споменава се името на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads