Реклама / Ads
38| 8941 |12.11.2023 НОВИНИ

Как "Барселонагейт" се превърна в "Истанбулгейт"?

.
Софийската градска прокуратура разследва пране на пари по аферата "Барселонагейт", научи bTV от свои източници в държавното обвинение. Прокуратурата разследва пране на пари, свързано с покупката на голям апартамент в Истанбул и редовни парични преводи на пари към Борислава Йовчева от лица, свързани с аферата "Барселонагейт", съобщи и "Дневник", позовавайки се на свои източници сред разследващите.
 

На 17 октомври Софийската градска прокуратура съобщи, че е прекратила делото за пране на пари "Барселонагейт", защото не са намерени достатъчно доказателства, доказващи извършено престъплението. Разследването се водеше за организирана престъпна група за пране на пари, като по него разпитван беше бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Според информацията на bTV "Барселонагейт" и "Истанбулгейт" - казус, за който научаваме сега, са част от едно и също дело.

 

Борислава Йовчева, за която се твърди, че е едно от главните действащите лице в "Барселонагейт", е била разпитана, съобщават посочените медии. Тя е дала показания преди прекратяването на делото за къщата в Испания. 

 

Йовчева е била питана както за къщата с басейн, така и по новото разследване, което е било отделено - за апартамент в Истанбул. 

 

Сега се разбира, че става дума за апартамент в Истанбул и редовни месечни преводи на суми към Йовчева, пише "Дневник". Прокуратурата разследва и за евентуална неизгодна сделка при продажбата на акциите в дружеството, което притежаваше къщата в Барселона и луксозния бутик в същия град, управляван от Йовчева.

 

Проверява се продажбата на акции от фирмата Numin Invest SL на занижена стойност, както и по какъв начин парите са били използвани за въпросния апартамент в Истанбул, свързан с Йовчева.


По новите разследвания е изпратена молба за правна помощ до Турция във връзка с купуването на апартамента, а Йовчева вече е разпитана по този случай. На този етап няма засечени транзакции от сметки на Бойко Борисов към Йовчева.

 

Къщата в Барселона, която попадна в епицентъра на огромния скандал заедно с Борисов, бе обитавана от моделката Борислава Йовчева, за която се твърди, че има дете именно от лидера на ГЕРБ. Самият той е отричал многократно.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3853 |12.11.2023 Борис Бонев: Неработещият общински съвет значително ще затрудни работата на Васил Терзиев . 5| 3808 |12.11.2023 Из неделната медийна обиколка на ГЕРБ: Асен Василев и бюджетът са проблемът . 4| 3765 |12.11.2023 БСП не очаква ГЕРБ да напусне правителството. Загуба на време ли е вторият вот на недоверие? . 19| 6003 |12.11.2023 Ваня Григорова към БСП: Напрегнатите хора на "Позитано" да си пият чая и да се успокоят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads