Реклама / Ads
8| 3765 |30.03.2021 НОВИНИ

Хванаха контрабандни цигари за 5 млн. лв. от Грузия за Унгария на порт Бургас

.
Източник: БНТ
Едно от най-големите количества недекларирани цигари за последните години е задържано на 28 март на митнически пункт Пристанище Бургас, съобщиха от окръжната прокуратура в града. 13 млн. къса за около 5 млн. лева са били укрити в ремарке, което е пристигнало в страната от Грузия с ферибот.
 

„35 ремаркета с домакински хартиени ролки са пътували за Унгария и са преминавали транзитно през България. Цигарите, над 650 000 кутии, са били укрити в едно от тях, то е било селектирано за проверка“, съобщи Тихомир Каменов, зам.-директор на Главна дирекция „Митническо разследване и разузнаване“ в Агенция „Митници“.

 

„Рентгеновата проверка установява места с различна плътност, във връзка с което е отклонено за физическа проверка. При нея се установява „тапа“. Декларираната стока - хартиени ролки, се намира в най-задната част и покрива малка част от товарното помещение. Цялата останала част е заета от цигари“, обясни той.

 

Цигарите са от две търговски марки, непознати на българския пазар. Според Каменов не са предназначени за българския пазар, а най-вероятно за европейския.

 

„На този етап не можем да говорим за контрабанден канал“, допълни той и уточни, че това е най-голямото количество задържани недекларирани цигари от началото на годината на граница на България, най-голямото количество цигари на ферибот в Бургас и едно от най-големите през последните години.

 

Образувано е досъдебно производство, обяви административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев.

 

Към момента е извършен оглед, проведени са и разпити на свидетели. Няма задържани. Предстои да бъде назначена експертиза, която да установи дали цигарите са фабрично производство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3665 |16.03.2021 Хванаха фалшиви долари и евро, печатани в столичен ВУЗ /обновена/ . 17| 3735 |06.01.2021 Богоявление е! Въпреки COVID-19 калоферци се хванаха на ледено хоро в р. Тунджа . 4| 4542 |28.12.2020 Сложно: Гърците хванаха бг-камион с кокаин, пътуващ от Италия и с албански шофьор . 35| 4401 |29.10.2020 Борисов се хвали: Потреблението на незаконни цигари у нас намалява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads