Реклама / Ads
3| 7596 |18.05.2009 НОВИНИ

Хванаха полицай, участвал в банда за обири на банки

.
При спецполицейска акция тази нощ в Кюстендил е задържан служител на столичното Трето РПУ, при опит със съучастници да проникнат в банка.
 
Бандата е известна в криминалните среди като „люлинската”. Групата е била специализирана в кражби от банкови институции група. Задържането е резултат от продължителната и съвместна работа на служители от ГД “Криминална полиция”, СДВР и ОДМВР – Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на полицията. Групата е ползвала много добра техническа екипировка и комуникационна връзка.

Проучвателно пребиваване на територията на Кюстендил те направили преди около месец и половина. Избраната от тях банкова институция била проучена като възможности за проникване, за заглушаване на охранителните системи, както и откъм необходимост от техника за разрушаване на стени, решетки и прегради. Пет екипа на ОДМВР–Кюстендил са наблюдавали приготовленията на място два дена – те започнали да рушат стена на мазе в жилищна сграда, която граничи с банковата институция, като нощем изнасяли тухлите в пътни чанти.

Тази нощ, когато включили в действие и техниката /устройствата за рязане и охлаждане/ полицейските екипи при перфектна координация ги задържали в периметър от около 50 м в района на банката в Кюстендил.
30-годишният полицай О.Й. е инспектор в Криминална полиция в столичното Трето РУМВР, Б.Д./34 г./, е известен на полицията с противозаконни деяния, е бил задържан преди време на територията на Варненска област с 60 хил. лв. и техника за заглушаване, Т.А./36 г./, Р. С./43 г./, К.Н./35 г./, Ю.А./36 г./ – бивш служител на правосъдното ведомство, и кюстендилецът П.Г./35 г./, известен като майстор на домовите кражби, в момента изтърпява пробационно наказание, осъждан е.

До Кюстендил групата се придвижила с два автомобмила “Мицубиши” и “Ауди”. Седмината са задържани за 24 часа в ареста на РУМВР – Кюстендил, от тях са иззети голяма сума пари, радиостанции, електроника, устройства за рязане и охлаждане.
Работата по случая продължава, образувано е следствено дело в Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура – Кюстендил. Не са нанесени щети на клиентите на банката, уточниха от институцията. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5265 |08.05.2009 Тартор на джебчийска банда от България осъден на затвор в Англия . 17| 5009 |23.04.2009 Яне Янев даде на Миков имена на банда за отвличания . 16| 4873 |17.04.2009 Член на бандата, отвлякла Киров, май пропял . 19| 5634 |14.03.2009 Хванаха полицейски шеф, организирал изнудване и прикриване на доказателства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads