Реклама / Ads
0| 4529 |01.03.2022 НОВИНИ

Янев към Петков: Аз не съм твой министър. Нито съм бил, нито ще бъда

.
Стефан Янев Източник: Фейсбук
Уважаеми господин министър-председател, аз не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на България, служа единствено на родината и ще продължа да го правя.
 

С тези думи бившият министър на отбраната Стефан Янев се обърна към премиера Кирил Петков. Видеото му, публикувано в профила му в социалната мрежа Фейсбук, идва часове, след като Народното събрание гласува оставката му.

 

Повод за обръщението му са думите, които Петков изрече вчера , мотивирайки искането за оставка на военния министър: „Мой военен министър не може да използва думичката „операция“, вместо думичката „война“.

 

„В разгара сме на криза. Криза, която вече сериозно размести пластовете в системата на международните отношения и е на път да промени нейната логика. Тя има потенциал да доведе до катастрофални последици в много отношения. До хуманитарна катастрофа, но също и до сериозни икономически, финансови и социални последици. От действията и решенията, които взимаме в момента, ще зависи как ще премине България през този труден период, който ни очаква“, казва Янев.

 

„А перспективата не изглежда никак добра. Тя не е добра и защото поведението на основните политически сили в страната в момента е базирано на популизъм и лансиране на емоционални тези. Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти на базата на страданията на хората. Но аз съм уверен, че българските граждани вече добре се ориентират в ситуацията. Те са мъдри и няма да бъдат допуснати да бъдат използвани в пропагандни кампании в нечий интерес“, продължава той.

 

„Основната задача на политическото ни представителство днес, фундаменталната отговорност на политическия ни елит, е да защити адекватно националния ни интерес. А националният ни интерес е това, което гарантира свободата, сигурността и благополучието на българските граждани. Това, което спомага да съхраним националната си идентичност и държавността ни. Това, което ще осигури бъдеще на нашите деца. Националният интерес трябва да бъде защитен, включително и в многостранните формати, в които участваме. Тези формати не следва да детерминират, да предопределят интересите ни. Те са единствено инструментариум и механизъм за реализирането на нашите интереси. Невинаги решенията, които се взимат съюзни формати, са правилни и добри за България“, казва Стефан Янев.

 

Той заяви, че не се чувства виновен за нищо, което е казал или направил.

 

„Във всичките си действия съм се водил единствено от интересите на България. Затова, когато казвам нещо, аз знам защо го казвам. Когато взимам решение, аз знам защо го взима“, завърши Янев.

 

Малко по-рано пред bTV той каза, че приема случилото се като облекчение.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3563 |01.03.2022 Стефан Янев: Приемам случилото се с облекчение . 0| 3339 |01.03.2022 ГЕРБ зове коалицията да ”изхвърли” левицата, след като Зарков защити Янев . 0| 3005 |01.03.2022 Политологът Хр. Панчугов: Ще се търси симбиоза между политически проект на Стефан Янев и „Възраждане“ . 0| 6565 |01.03.2022 ”Алфа Рисърч”: 54,9% одобряват оставката на Стефан Янев, доверието в Путин се срива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads