Реклама / Ads
0| 3131 |20.06.2022 НОВИНИ

Янев не каза с кои партии ще работи, ако влезе в НС. Лявото и дясното нямали точни физиономии

.
Стефан Янев не каза кои са евентуалните бъдещи коалиционни възможности, ако партията му "Български възход" влезе в Народното събрание при нови избори. Рано било да се говори за колаборации, а формацията му първо щяла да търси подкрепа от народа. Именно гласоподавателите трябвало да решат кои партии да пратят в парламента, а от там нататък политическите субекти били злъжни да намерят формулата как и по какъв начин да си взаимодействат.
 

Янев освен това не каза към дясното или лявото политическо пространство спада "Български възход", защото "нямат точни физиономии в момента". 

 

"Лявото и дясното нямат точни физиономии в момента – това е тенденция и в Европа. Дори се стига до парадоксите типично леви партии да управляват с десни мерки и политики или обратното“, посочи пред bTV Янев. 


Той обясни, че е създал новата партия с две цели – да създаде политическа формация, която е близо до хората и да вдигне избирателната активност.


“Свикнахме с една избирателна активност между 30-40%. Българската демокрация се умори да ходи на избори. Народът е склонен да оставя в ръцете на по-малко хора да решават съдбата им. Опитваме се да следваме тази философия”, посочи Янев.


По отношение на оттеглилата се в последния момент от "Български възход" Ралица Симеонова Янев посочи - това е качествен човек, направил своя избор. Именно това била философията на партията му - да привлича свободомислещи хора. 


"е приемам думата “отломки”. Ако става дума за живи хора е несериозно - всеки човек има възможност да прави избори. Хора може да са опитвали първо, второ, трето, но сме краен брой българи на тази земя и ако някой нещо е опитвал и е сгрешил… хората се променят. На всеки може да му се даде втори шанс, стига да не е трети и пети", посочи още Янев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 24096 |20.06.2022 Проф. Татяна Дронзина: Изненадващата позиция на президента на Казахстан свали маската на Путин, видя се гнева му . 0| 14901 |19.06.2022 Георги Георгиев: Тошко Йорданов така и не разбра, че не е в шоуто. Вика ни и казва: „Пичове, Дългият каза еди какво си!“ . 0| 4002 |19.06.2022 Луна се появи на учредяването на „Български възход“ на Стефан Янев . 0| 8574 |19.06.2022 Звучен шамар за Стефан Янев: Съоснователката на партията му го заразя в деня на учредяването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads