Реклама / Ads
0| 3999 |19.06.2022 НОВИНИ

Луна се появи на учредяването на „Български възход“ на Стефан Янев

.
Стефан Янев, Луна Източник: БГНЕС
Стефан Янев учреди „Български възход“. Бившият служебен премиер обяви, че партията му попада в идеологическия спектър на национален консерватизъм. А целта й – устойчиво да работи за реализиране на българския национален интерес и сигурността на българските граждани.
 

По думите му в момента „лявото“ и „дясното“ политическо пространство за неясно обусловени

 

„Български възход“ ще работи в идеологическия спектър на национален консерватизъм. Политиката ни ще бъде обърната към традиционните ценности - училище, семейство, вяра, общност, колектив между българите. Това политическо пространство предполага взаимодействие с всички политически сили. Нашата партия ще обединява всички качествени морални хора с таланти“, посочи Янев.


.
Стефан Янев, източник: БГНЕС

 

На въпрос дали би работил с „Продължаваме Промяната“ на Кирил Петков и дали те са „таланти“, той заяви: „Не чакайте аз да дам оценката дали те са таланти, или не. Оценява го целият български народ. Не правим политически проект, който да чертае ромбове, червени линии и т.н. Бъдем ли избрани от българския народ да го представляваме в парламента, смятам, че сме длъжни да намерим начин за взаимодействие с всички партии, представени там“.

 

„Целта на събранието днес беше да се приеме устава, да се изберат ръководни органи на ПП „Български възход“ и всички документи да бъдат представени в съда за регистрация. Благодаря на всички учредители и гости. Целта на днешното събрание е изпълнена, може да се поздравим с поредната преминала стъпка и вървим към регистрация“, каза още бившият служебен премиер.

 

По думите му от „Български възход“ искат българите „да живеят в справедливост и разбирателство“.

 

„Това е дългосрочен партиен субект, който има амбиция да участва във всички видове избори, включително ако има предсрочни парламентарни“, категоричен бе той.

 

Припомняме, че по-рано вторият човек в новата партия - Ралица Симеонова, обяви в профила си във Фейсбук, че се дистанцира от формацията. Причината – кадровите решения в партията. По повод напускането й Янев заяви, че „в духа на свободната воля така е решила, така е направила“.

 

Сред присъстващите се открои фолк певицата Луна, която бе кандидат за президент на последните президентски избори.

 

Бившият служебен премиер реши да поведе свой проект, след като подаде оставка като военен министър в кабинета „Петков“. Амбицията на Стефан Янев е „Български възход“ да бъде една от партиите в следващия парламент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8562 |19.06.2022 Звучен шамар за Стефан Янев: Съоснователката на партията му го заразя в деня на учредяването . 0| 8515 |09.06.2022 Напрежение и бойкот в парламента: ГЕРБ изобщо не се появиха в зала . 0| 30572 |25.05.2022 Путин се появи във военна болница . 0| 3483 |16.05.2022 Първо пълно лунно затъмнение за 2022 - луната стана кърваво червена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads