Реклама / Ads
7| 5009 |15.07.2010 НОВИНИ

Я. Янев: Лъчезар Иванов е разследван, но властта крие

.
Старите практики на "тройната коалиция" тръгнаха отново в ГЕРБ. Божидар Нанев и Лъчезар Иванов трябваше да са пльоснати по очи, но са хора на Борисов. Прокурор скатал делото срещу Гергов за панаира в Пловдив.
 

Това каза в студиото на Нова ТВ лидерът на РЗС Яне Янев. "Има разследващи прокурори по случая с Лъчезар Иванов, които го погнаха за лобизъм. Има разработка и в ДАНС. Цветан Цветанов лъже, че няма", каза Янев. Припомняме ви, че той заяви това в парламента, слек което беше опроверган от вътрешния министър. Според него срещу бившия министър Божидар Нанев и Лъчезар Иванов е трябвало да "бъдат пльоснати по очи", но са били спасени от Бойко Борисов. На въпрос от къде е сигурен в информациите си, Янев беше лаконичен - "ако се върнете назад, ще видите, че никога не казвам случайни неща. Пръв оповестиха случая с Мургина, както и този по САПАРД.

Лидерът на РЗС не изключи, че Нанев и Иванов може да са отстранение и заради скандала с командировките им до САЩ. "Но не мислете, че триото Бойко-Цецо-Лъчо действа от днес - още, когато Борисов бе кмет, те действаха по същия начин.", каза още Янев.

По думите му ГЕРБ е върнала старите практики на "тройната коалиция", която е ощетила страната жестоко. Според него дори да искаш да се кандидатираш за директор на училище, пак трябва да си човек на Бойковата партия. Той обвини управляващите, че не изпълняват нищо от обещаното: "Нали казаха, че ще дадат вчера или днес парите на тютюнопроизводителите - друг път!"

"Синята коалиция е в разкрачена позиция - имат зам.-министри, чиновници, но се правят и на опозиция", категоричен е Янев. Той е сигурен, че рано или късно ще стане ясно как Борисов е съставил кабинета  си: "Както взе от едно кръстовище министъра на здравеопазването." Янев каза още, че има "страшен лобизъм" и се учуди как премиерът още не се е обадил в редакцията на Нова ТВ, за да ги скастри. По думите му, ако днес се направят парламентарни избори партията му е щяла да спечели второ или трето място. Водещият прочете няколко негативни коментара срещу РЗС от зрители на медиите, но Яне Янев беше категоричен, че те може би са от клакьорите на ГЕРБ, на които се плаща, за да пишат във форумите срещу него. Лично той е подал в прокуратурата жалба срещу Георги Гергов заради панаира в Пловдив, но имало прокурор, който умишлено задържал производството и не давал случая в съда, за да изтече срокът му.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5169 |14.07.2010 Л. Иванов: Оставам обаче лекарят на премиера . 1| 5027 |14.07.2010 Анастас Анастасов зае мястото на Л. Иванов . 0| 5172 |13.07.2010 М. Панайотова и А. Анастасов поемат постовете на Лъчезар Иванов . 9| 5150 |09.07.2010 Я. Янев: ДАНС прецака Л. Иванов; защо остава депутат?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads