Реклама / Ads
18| 5530 |07.04.2013 НОВИНИ

Янев: Противозаконно се разследва мой сигнал

.
Яне Янев, лидерът на РЗС Източник: Булфото
На среща със служебния премиер Марин Райков занесох сигнал за злоупотреби на двама министри - на икономиката и енергетиката и на околната среда, а в президентството е бил сформиран противозаконно разследващ екип да разбере откъде е изтекла информацията.
 

Притиснат за теча е бил и високопоставен представител на президентството, който не е издържал и е подал оставка", хвърли нова бомба лидерът на РЗС Яне Янев в тв предаването „Нека говорят" по bTV.

„Днес е изключително важно да се говори какво следва да се случи в държавата, кой може да гарантира стабилност, кой може да промени икономическата политика, която касае доходите на всеки български гражданин и кой е в състояние да не допусне отново тройната коалиция да вземе властта и да докара държавата до състояние, в което е Кипър или Гърция.

Той допълни, че ГЕРБ е една от партиите, която можела да създаде предпоставка да не се случи в България това, което се случи в Гърция и Кипър, но РЗС можело да бъде контрапункт в едно дясноцентристко правителство, за да не прави ГЕРБ такива фатални грешки, каквито е правила в икономическата политика. „Ние имаме конкретни мерки в тази посока и считаме, че всички изрядни данъкоплатци, които три поредни години са си плащали данъците, четвъртата година трябва да бъде данъчна амнистия, нулева данъчна година, за да могат тези пари да ги инвестират за иновации, за технологии, за разкриване на нови работни места".

„Ще защитавам Бойко Борисов, когато води принципна политика срещу Доган и другите от Тройната коалиция. ГЕРБ обаче направи серия от грешки, защото нямаше конкретни политики в определени сектори, които да дръпнат останалите. Например трябва да има министерство на туризма в България", категоричен бе той.

„И преди бяхме под бариерата на социолозите за предишните избори, така че не се притеснявам за мястото ни в парламента", допълни той. "Имаме единствени експертен потенциал, за да спрем корупцията. Ние сме малка, но качествена партия", похвали се той. "Искаме министерството на правосъдието. Ако ГЕРБ са си направили необходимите изводи, трябва да не взимат министерството на вътрешните работи. Ще има арестувани бивши министри и шефове на НЕК", каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 6336 |06.04.2013 Станишев: Фалшификатът да се разследва . 33| 6947 |05.04.2013 Яне Янев: Не съм водил жена си при Борисов както Станишев! . 0| 5471 |02.04.2013 Взривяват 2 автобуса за разследването на атентата в Бургас . 17| 5839 |31.03.2013 Я. Янев: Преди всички избори ченгеджийницата се задейства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads