Реклама / Ads
0| 8595 |16.04.2016 НОВИНИ

Кр. Янков: Динко от Ямбол отнема народната любов на Бойко

.
Красимир Янков
Да не забравяме, че самият Бойко дойде на власт, защото в него хората виждаха това, което днес е Динко. Затова и Бойко реагира по този начин на действията на тези момчета, хареса ги, подкрепи ги, защото неговият стандарт на мислене е същият - извън регламента и правилата. Но когато разни комитети и западни медии му размахаха пръст, веднага видя заговор към самия него в действията на тези отряди.
 

Това заяви пред Радио „Фокус“ народният представител от „БСП лява България“ Красимир Янков. По думите му премиерът ръководи система за национална сигурност и вътрешен ред в лицето на МВР и Министерство на отбраната, която очевидно не се справя. „Ако всичко функционираше рентабилно и нормално, граничните полицаи и силите на армията трябваше да установят наличието в района на държавната граница, както на бежанци, така също и на тези доброволци и да се възпрепятства както нахлуването на едните, и изпреварващо да се намесват, предотвратявайки самоволни действия“, смята левият депутат.

 

Според Янков се случва  обратното - доброволните отряди установяват наличието на нарушители на държавната граница, блокират безконтролното им придвижване, уведомяват длъжностните лица и започват да чакат кога ще се появи овластен представител на държавата. „Прочетох произнесеното от Борисов  след съвета за национална сигурност: "Пращаме военни и полицаи, защото искаме да си запазим държавата във вида, в който е“.  След такова изречение е нормално  Динко да смени анцунга с костюм и да иска да смени Бойко!“, категоричен е Красимир Янков. „Така ще бъде и с реколтата и с битовата престъпност. Когато хората не чувстват сигурност от функциониращи държавни органи, сами поемат контрола върху нещата. Проваленият кабинет "Борисов 2" трябва час по-скоро да излезе от управлението, а не на Борисов да му се привиждат заговори. Може би част от заговора е и министър Москов и другите вече сменени министри, както и Кунева, Бъчварова, Ненчев“, посочи Янков.

 

„За МВР сега трябва допълнително финансиране, увеличение на състава на граничните полицаи. Този въпрос, за необходимостта от завишено финансиране на МВР го поставих, когато се гласуваше бюджета. От какво пестим в този труден момент, какви магистрали строи Борисов, за кого? Сега трябва да си опазим държавата - никакви нови закони и реорганизации, сега не е време да се прави хаос в МВР“, заяви народният представител от БСП Красимир Янков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5940 |12.04.2016 Дянков: Корупцията и здравеопазването разочароват хората . 0| 5421 |30.03.2016 BBC пише за Динко - бдителният ”ловец” на мигранти . 0| 5388 |29.03.2016 Б. Димитров: Ислямът да се пердаши по Динковски в световен мащаб . 0| 4680 |25.03.2016 Протест в защита на „ловеца на бежанци” Динко Вълев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads