Реклама / Ads
0| 3896 |26.10.2021 НОВИНИ

Японската принцеса Мако се омъжи за Кей Комуро, заминават за Ню Йорк

.
Щастливата двойка
След четиригодишна връзка японската принцеса Мако се омъжи за Кей Комуро, 30-годишен завършил право, живееща в Ню Йорк. Тази сватба е обект на множество дискусии и дебати.
 

Преди година  връзка бе повод за от скандали и спекулации в медиите, всичко това заради събитията, около годеника й. Някои японци смятат, че обикновен гражданин, отгледан от самотна майка, не е достоен да се ожени за принцеса, съобщава CNN.

 

Принцеса Мако, която навърши 30 години в събота, е внучка на император Нарухито и е израснала в кралския дом. Тя бързо спечели популярност сред обществото. „Нейните маниери са безупречни. Хората я виждаха като перфектен член на кралското семейство“, пишеха японски журналисти, които отразяват живота и работата на японското кралско семейство.

 

Принцесата учи изкуство и културно наследство в Токийския международен християнски университет. Там тя среща Комуро, мъж, който е роден само три седмици преди нея - през октомври 1991 г. в семейство с много по-скромно финансово положение.

 

Той е отгледан от самотна майка, защото е загубил баща си, баба си и дядо си като дете. След като се дипломира през 2014 г., той работи в адвокатска кантора в Токио, преди да получи стипендия за обучение по право в правния факултет Fordham в Ню Йорк. След това принцесата пък започва обучението си в Обединеното кралство.

Двойката се срещна отново през 2017 г. и обяви годежа си пред ентусиазираната японска публика. Принцесата каза, че "усмивката му е като слънцето" и че с времето е научила, "че той е честен, силен и трудолюбив човек с голямо сърце".

 

Японските медии го нарекоха „Принцът на морето“, в чест на герой, участвал в кампания за плажен туризъм за град Фуджисава, южно от Токио. Всичко изглежда вървеше добре, но после нещата се промениха.

 

Двойката планираше да се ожени през 2018 г., но сватбата им беше отложена. Кралското семейство заяви, че забавянето се дължи на "липса на подготовка", но други смятат, че се дължи на съобщения, че майката на Комуро не е изплатила дълга от 36.000 золара, който е взела назаем от бившия си годеник.

 

Комуро отрече твърденията, като заявявайки, че майка му е получила парите, но той е обещал, че ще плати всичко, за да разреши спора. Твърди се, че майката на Комура е използвала част от парите за обучение на сина си. Медиите обаче не спряха да критикуват семейството му за това.

 

Но след това таблоидите започнаха да навлизат във всяка част от личния му живот, като някои го наричаха „спонсор“. Комуро разпространи документ от 28 страници през април в опит да изясни всички недоразумения и скандални твърдения.

 

Въпреки че хората в Съединените щати биха помислили, че действията на майка му нямат нищо общо с Комуро, в Япония това е проблем, така че от красив и мил млад мъж в японската общественост, Комура се превърна в т.нар. опортюнист, твърдят запознати със ситуацията.

 

Някои казват, че неодобрението на възпитанието на Комуро говори много за неравенството между половете в Япония, където има по-голяма разлика между половете от всяка друга страна от Г-7.

 

Презрението на част от обществеността към него стана очевидно миналия месец, когато той пристигна в Япония. Косата му беше по-дълга от преди и вързана на опашка. Мнозина се чудеха защо е разпуснал косата си и посочиха, че тази прическа не е приемлива за мъж, който се готви да се ожени за принцеса.

 

Някои японци в социалните мрежи го подкрепят за външния му вид, а други посочиха, че той не е подходящ като младоженец на кралската булка. Конската опашка може да не е толкова известна на Запад, но в Япония се очаква човек да отразява статуса си чрез своите действия и думи.

 

Хората видяха в конската опашка знак, че Куморо не се държи в съответствие със социалните очаквания, според японската общественост. Комуро си отряза опашката преди сватбата. Според световните медии той се завръща в Япония като дипломиран правист и започнал работи в адвокатска кантора в Ню Йорк.

 

Въпреки че бракът между обикновен гражданин и член на кралското семейство не е изключение в Япония, липсата на помпозност за кралска сватба е нетипична и може би първата в дългата японска имперска традиция.

 

Принцеса Мако дори отказа обичайното плащане от 1,3 милиона долара, което се полага на жени, които напускат семейството.

 

След сключване на брака Мако се очаква двойката да се премести в Ню Йорк.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3661 |25.03.2021 Проф. Огнян Минчев: Мажоритарният вот няма да превърне политиката от Пепеляшка в принцеса . 1| 3452 |19.02.2021 Кралското семейство в Дубай: За принцеса Латифа се грижат в дома й . 3| 3224 |19.02.2021 ООН поиска доказателства, че дубайската принцеса още е жива . 3| 3990 |17.02.2021 Доминик Рааб: Случаят с принцеса Латифа е тревожен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads