Реклама / Ads
7| 3642 |14.08.2021 НОВИНИ

Явор Божанков: Президентът решава за третия мандат. Но нашата роля ще е на медиатор

.
Явор Божанков
БСП е единствената, която се стреми да запази диалога на фона на липсата му. Ще гледаме на третия мандат като на мандат, връчен на четирите партии, които да променят системата. Не се намесваме в работата на президента - той решава. Някои политически сили се опитаха да насочат нещата натам, но това взривява диалога. "Демократична България" постави условия и разделителни линии и това бе неправилен ход. Нашата роля ще е на медиатор, който да покаже как този диалог трябва да се води.
 

Това категорично посочи Явор Божанков от БСП в ефира на "Нова телевизия". 


Той заяви - големият въпрос е имаме ли нужда от служебен кабинет и нови избори и припомни - пред страната ни има три кризи - бежанската криза, епидемията и цените на електроенергията, които влекат със себе си инфлация. 


"Философията на служебния кабинет е наша основа, защото той обедини хора с различни виждания. Не влизаме в конфликти. Тонът в Народното събрание достигна нечувани измерения - от трибуната летят лични обиди и нападки. При следващи избори ще има приблизително същите хора в парламента, които ще трябва да работят заедно, но ще бъдат в много по-лоши отношения", коментира още Божанков. 


По думите му нови избори крият няколко риска - ГЕРБ могат да върнат позицията си като първа политическа сила, а в НС да влязат и радикални елементи. 


"Борисов и Гешев обаче ще могат да гръмнат шампанско, защото дългосрочни промени няма да могат да бъдат направени", обясни още Божанков. 


Той изрази надежда бюджетна и правна комисия да бъдат създадени час по-скоро и критикува действията на народните представители, които са направили грешка още в началото - създаване на временни комисии, които не се фокусират върху важни неща.


"Загубени бяха цели парламентарни дни да се обсъжда временна комисия за Буджака . Това не може да е най-важната ни тема, когато няма бюджетна, правна комисия", коментира още Божанков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3281 |13.08.2021 Президентът: Ситуацията в Афганистан носи риск от нова миграционна вълна към Европа . 12| 6553 |13.08.2021 Доц. Киселова: Президентът трябва да постави две условия преди да връчи втория мандат . 6| 9323 |13.08.2021 Екатерина Михайлова: Много е важно как ще постъпи президентът при третия мандат . 3| 7298 |12.08.2021 Политологът Атанас Радев: Президентът да направи още едни консултации за програмен кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads